Craciunul - moda si modul in care-l traim

Incep pregătirile pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, prilej cu care şi noi reflectăm la o naştere a noului an. Pentru a te debarasa de corvoadele vieţii cotidiene şi de mulţi prieteni “buni” şi “binevoitori” m-am gandit sa-mi închid porţile sufletului pentru a sărbatori aceste momente frumoase ale anului. E ciudat şi totusi de înţeles cu toate crizele acestei lumi cum oamenii, romanii, nu mai primesc şi nu mai dăruie din tot sufletul urări şi felicitări. Pana şi aceste urări au trendul lor. In acest an nu ştiu ce este la modă, recunosc că pentru lumea actuală sunt o demodată. Anii trecuţi erai în ton cu moda dand sms-uri, pe urmă felicitari virtuale, şi tot era bine, deoarece acum ne-am închistat de tot, acum ne ascundem după brazii pe care nu-i putem cumpăra.
Colindul e şi el un job chiar cu program prestabilit de marketing cu scopul unor venituri peste asteptări.
Pentru unii e vacanţă preferand să sărbătorească departe de ţară, neuitand ca după anul nou să “audă” semenii lor unde au petrecut. Pentru a-i domina un an întreg că puterea lor financiară este egală cu puterea de influenţă asupra lor.
Cred ca mai există şi alte perspective de a privi situaţia, dar o concluzie ar fi că dacă nu eşti la modă rişti să rămai singur chiar şi de sărbători.

2 comentarii:

Vladimir spunea...

De ce simt unii nevoia să transforme totul într-un mod de a ieşi în evidenţă? Până şi sărbatorile tradiţionale au devenit un prilej de a te lăuda unde petreci, ce pui pe masă, ce pui pe tine, etc. Din câte ştiu eu, o sărbătoare creştină se trăieşte în acord cu tradiţia, cu obiceiurile, simplu şi modest.

Anca Olga Vrinceanu spunea...

Da, asa este, spiritul Craciunului este perceput de majoritatea oamenilor altfel

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info