Socrii un coşmar al partenerilor


Intâlnim des vorba “Eşti ca o soacră!” ceea ce ne duce cu gândul la o persoană care găseşte mai tot timpul cusururi în orice ar întreprinde. În afară de relaţia de rudenie, între soţie şi soacră se stabileşte o relaţie de rivalitate. Se întâmplă şi invers când soacra devine un “coşmar” pentru soţ.
Cea mai dificilă situaţie pentru un cuplu este convieţuirea cu socrii. Un cuplu are nevoie de intimitate pentru a-şi stabili propriile norme de convieţuire fără intervenţii din exterior. Sunt cazuri în care părintii au destrămat relaţii. De cele mai multe ori asemenea persoane consideră că au realizat un lucru bun pentru copiii lor. Psihologic se spune că din prea multa iubire şi protecţie pentru copil părintii pot face rău fără să vrea închipuindu-şi că au chiar o contribuţie benefică. Pentru anihilarea intervenţiilor “din exterior” un cuplu trebuie să se cunoască, să se respecte, să privească prin propriile lor canale de comunicare, să fie independenţi faţă de părintii lor şi să îşi asume propriile alegeri. Într-adevar în anumite situaţii poţi lua lucrurile ca atare dar dacă acestea nu se schimbă ci din contră par să se agraveze inevitabil apar disensiuni în cuplu.
Fiecare vine în cuplu cu o poveste de viaţă, în care sunt sau au existat nişte personaje care mai mult sau mai puţin şi-au pus amprenta asupra conduitei partenerilor.
Depinde de vremurile în care trăim, de pildă pe vremuri o fată trebuia să aibe zestre pentru a avea un pretendent dintr-o anumită clasă socială. Cu cât pretendentul era mai bogat cu atât fata trebuia să aibe o zestre pe măsură. Azi termenul de zestre e învechit dar avere? Vă sună familiar? Tot pe vremuri şi nu chiar îndepărtate în istorie, familiile aranjau căsătoriile. Deci socrii din vechi timpuri au schimbat destinele propriilor copii.
În zilele noastre fiecare om are dreptul de a alege, de a-şi găsi iubirea şi dacă o găseşte să se bucure de ea.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info