Vorbeste cu ea - un film regizat de Pedro Almodovar

Un film realizat de genialul regizor Pedro Almodovar care a fost nominalizat la diferite festivaluri luand premiul la Festivalul Filmului European.
Se pot observa cadrele directe ce induc la idee, fara vreun dialog anume. Subiectul filmului este unul neobisnuit. Doi barbati se intalnesc la un spectacol avand locurile alaturate. Lasati prada actiunii spectacolului nu isi vor da seama ca destinele lor se vor intalni peste ceva timp. Ceea ce inca o data ne face sa credem ca nimic nu este intamplator si lumea nu e mica deloc. Marco, scriitor de jurnale de calatorie se indragosteste la o corida de o toreadoare care are un accident. Internata in spital in coma profunda nu isi va reveni niciodata.
In timp ce Marco astepta langa capataiul ei sa isi revina il intalneste pe nimeni altul decat Benigno colegul de scaun de la spectacol, care a avut aceeasi soarta cu iubita lui. Scenele sunt intercalate cu timpul prezent al actiunii, trecut si viitor, spectatorul trebuind sa fie foarte atent la orice amanunt, care conteaza la desfasurarea actiunii. E un film ce te indeamna la reflectie.
Benigno care se ofera infirmier iubitei lui o ingrijeste asiduu, facand o pasiune din a trai alaturi de iubita sa, chiar si in stadiul in care fata este aproape moarta. Conflictul povestii izbucneste atunci cand Benigno o lasa insarcinata pe iubita-pacienta sa, urmand sa intre la puscarie. Din aceasta pasiune nebuna pentru ea, Benigno se sinucide in puscarie in urma unei doze de medicamente luate in mod special cu ideea de a ajunge in acelasi stadiu ca iubita lui.
Ceea ce mi s-a parut o ironie a sortii, in urma nasterii pacienta isi revine. Urmand la final sa se intalneasca tot la un spectacol cu prietenul lui Benigno - Marco, scriitorul, care isi pierduse iubita in spital.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info