Cafele sofisticate pentru dimineti speciale


        Retete de cafele preparate acasa, daca nu iti iei cafeaua la serviciu, in drum spre serviciu sau in parc, cumparate de la tonomatele de la buticuri sau din incintele, unde se afla aceste tonomate cu tot felul de butoane :) ce torn cafele instant, puteti sa va pregatiti singuri, propriile cafele cu retete din gama internatioanala. 
     Daca aveti filtru, aveti posibilitatea de a face mai multe sortimente din cafelele prezentate mai jos, iar produsele ar fi cu mai putine E-uri si coloranti decat cele cumparate din comert.
Nota:
       Spuma de lapte facuta in casa: Lapte batut cu mixerul sau aparatul mini-mixer special pentru cesti sau, de ce sa nu inventam, il batem cu telul intr-un minibol sau cu o furculita intr-un pahar mai rezistent.

   Puteti lua si lapte condensat, ca sa va usureze munca. De altfel,  puteti folosi si pliculete de ness si de cappucino gasite in comert si inventati.       
    Reinventati-va in fiecare zi, cu o arome de cafele cu iz italienesc si vienez.
   Ca tot e vremea calda putem pune si cate o lingurita de inghetata, daca avem, atat ca, inlocuitor al laptelui, cat si sa se raceasca. Inventati. Dupa toate gusturile, poftele si dupa bugetul fiecaruia. In comert se gaseste atat cafea prealambata, cu o multitudine de oferte cat si vrac, pe care puteti sa o macinati acasa sau la standele specializate, specificand pentru filtru sau pentru ibric. 

Caffe Latte :
Un sfert de cafea espresso peste care se toarna lapte fierbinte in concentratie dorita.

Caffe Viennese
2/3 cafea la filtru peste care se pun ½ lingurita de scortisoara, zahar si frisca deasupra.

Cappucino rece
¼ pahar de cafea la filtru, frisca si gheata.

Caffe Lungo
¼ de cana de cafea la filtru, lungita cu jumatate de de cana de apa.

Espresso :
O lingurita de cafea espresso la o cescuta de apa. Este de obicei foarte concentrata.Se serveste in cescute degetar. Sau puteti pune mai multa apa si va iesi un Espresso lung.

Capuccino :
¼ cafea la filtru,  ¼ lapte fierbinte si spuma de lapte. 
Ca alternativa pliculetele din comert cu diverse arome pregatite cu apa fierbinte. In dimineti cand timpul va preseaza sau ati baut mult prea multa cafea :)

Latte Macchiato:
¼ de cafea espresso si treisferturi lapte fierbinte, iar deasupra se presara pudra de cacao sau scortisoara.

Mochaccino:
¼ cafea la filtru, doua lingurite de pudra de ciocolata (cacao), ¾ lapte fierbinte si spuma de lapte deasupra.

Un comentariu:

FromMegwithLove spunea...

De cand am descoperit laptele condensat, nu imi lipseste din casa!
De obicei fac o cafea la expressor, sunt prea lenesa pentru combinatii :)

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info