Praznuirea Sf. Apostoli Petru si Pavel - 29 iunie

  Pe data de 29 iunie, Biserica Crestin Ortodoxa sarbatoreste Sf. Apostoli Petru si Pavel, cei doi sfinti fiind sarbatoriti impreuna deoarece au murit in aceeasi zi.
Sfantul Petru era frate al lui Andrei, cel Intai chemat, din neamul lui Simeon din Betsaida.
 Pe vremea, cand era Ioan la paza in temnita, mergand Iisus la lacul Ghenizaretului, i-a gasit pe Andrei si Petru intinzand navodul si i-a chemat sa ii urmeze, si indata L-au urmat, facandu-i "pescari de oameni".
Pe vremea lui Nero, Sf. Petru a fost acuzat de incendierea orasului Roma si a fost rastignit cu capul in jos, precum el insusi a cerut.
Sfantul Pavel era si el evreu, din neamul Veniamin, din farisei, bine instruit si desavarsit in Legile lui Moise. Locuia in Tars, jefuia si strica Biserica lui Hristos. Dar, cunoscand pe Dumnezeu i s-a orbit vederea si a prins glas Dumnezeiesc. Si ca un vas al alegerii, a inconjurat lumea propovaduind si invatand pe multi, ajungand si in Roma, unde si-a savarsit viata, taindu-se capul, urmand lui Petru. Se spune ca a curs lapte si sange.

Sfanta Evanghelie dupa Matei 12 (1-8)

In vremea aceea, mergea Iisus, intr-o zi de sambata, printre semanaturi, iar ucenicii Lui au flamanzit si au inceput sa smulga spice si sa manance. 
Vazand aceasta, fariseii au zis Lui: Iata, ucenicii Tai fac ceea ce nu se cuvine sa faca sambata. 
Iar El le-a zis: Au n-ati citit ce-a facut David cand a flamanzit, el si cei ce erau cu el? 
Cum a intrat in casa Domnului si a mancat painile punerii inainte, care nu se cuveneau lui sa le manance, nici celor ce erau cu el, ci numai preotilor? 
Sau n-ati citit in Lege ca preotii, sambata, in templu, calca sambata si sunt fara de vina? 
Ci graiesc voua ca mai mare decat templul este aici. 
Daca stiati ce inseamna: Mila voiesc iar nu jertfa, n-ati fi osandit pe cei nevinovati. 
Ca Domn este si al sambetei Fiul Omului.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info