Reteta: Bors de peste in ceaun de paine - Ziua Internationala a Pescarului sarbatorita in stil romanesc

    Pentru a sarbatori in stil romanesc Ziua Internationala a Pescarului va invit la o reteta de Bors de peste in ceaun de paine. Azi, 27 iunie se sarbatoreste Ziua Internationala a pescarului.



   Ingredientele de baza. Masurile le adaptati in functie de nevoile si de "necesarul de materie prima" :)
- peste mare,
- peste maruntit,
- ceapa,
- telina,
- ardei gras,
- morcovi,
- radacina de patrunjel,
- rosii (pasta de tomate),
- bors proaspat,
- patrunjel,
- o lingurita de sare si putin piper.
   Manevre. De data aceasta gospodaresti si nu pescaresti:
Se curata pestele, se spala. Morcovii, ceapa , ardeiul si rosia se calesc in putin ulei si se adauga impreuna cu albitura. Se fierbe si pestele mare - carnea de peste fierbe repede.
Cand zarzavaturile sunt fierte se ia pestele mare si se taie in bucati generoase, dupa care se mai lasa fiert cateva minute, dupa care se adauga borsul. Sarea si piperul. :)
   Aici e aici!
   Ceaunul de paine!
Se ia o paine rotunda, din care se scoate miezul, si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace pana devine crocanta. Astfel incat sa nu mai absoarba atat lichid si sa se inmoaie.

2 comentarii:

FromMegwithLove spunea...

Nu am incercat niciodata sa fac ciorba de peste.
Suna foarte bine, mai ales in paine.

Anca spunea...

Da, Meg, reteta asta mi-a atras atentia, "ceaunul" realizat din paine

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info