Orasele de provincie vazute prin ochiul de bucurestean


  Zilele trecute am fost in trecere pe langa un orasel de langa Ploiesti - un oras destul de mare si industrializat, de altfel. In dupa-amiaza caniculara de weekend am vrut sa ma duc pana la oras sa ma intalnesc cu niste prieteni.  Desi, e o zona mai apropiata de munti nu se simtea deloc vreo anume racoare, ci din contra o arsita de campie cumplita, de iti ardeau talpile prin sandale de asfaltul incins de soarele nemilos, din ultimul timp, cu noi . Echipata cu un evantai si cu nelipsitii ochelari de soare pusi smechereste pe cap, ma indrept catre statia de microbuz a micului orasel. Frecventa orarului este de vreun sfert de ora. 
   Ce definea statia, era o mica intrare in fata unei cladiri marcata de un stalp. M-am asezat pe o bordura la umbra unui copac mai des. In febra asteptarii si a caldurii imi veni sa imi aprind o tigara. Doi localnici sot si sotie s-au apropiat si ei de statie in asteptarea masinii privind uimiti la fumurile mele. 
    Pe sosea isi face aparitia un ditai cardul de baieti galagiosi, inarmati cu steaguri si voie buna, si care se asezara la umbra unei case inalte,  in asteptarea mult ravnitului microbuz. Dupa cateva minute un zgomot de motor  mi-a atras atentia ca vine ;)  Ne-am grupat cu totii pentru a apuca fiecare un loc in masinaria ce ne ducea la oras. O efervescenta totala ne-a cuprins pe toti. Curioasa am intrebat niste baieti unde se duc, iar ei m-au lamurit ca joaca Petrolul cu Ceahlaul. Asa mai da echipe,  imi zic eu, intoxicata de mult mediatizatele echipe de fotbal de pe la diferitele posturi TV, care sunt numai si intotdeauna, doua :) stiti voi care. Masina era condusa de o doamna durdulie, cu brate vanjoase si stapane pe volan. O imagine super tare pentru mine la vederea unor oameni simpli si atat de normali in simplitatea lor, fata de aerele provincialilor din Bucuresti. Toti se saluta acolo, vorbesc intre ei si se intreaba de sanatate. Masina hurducaind porni catre Ploiesti cu viteza maxima, cu geamurile deschise rascolind  praful de pe podele. Doamna  de la volan, pedanta si cocheta apasa cu putere acceleratia catre drumul ce ne ducea in mare viteza spre locul de destinatie. Cu totii inghesuiti si cu steaguri dupa noi porniram intr-o mare voie buna in drumul spre cucerirea Ploiestiului.

2 comentarii:

vienela spunea...

Nu ai povestit si de noi, ca te-am dus la cursuri. :))
Si de teama pe care o aveai de necunoscut. :-P

Anca spunea...

o sa mai fac inca un post, mersi cu drag vienela

ce teama, spaimaaa =))

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info