Povesti de iubire la serviciu - Ascensorul iubirii


    O zi calda insorita de un soare cu sclipiri blande, de toamna tarzie, ascuns uneori dupa norii alburii ce anuntau schimbarea vremii. Natura fiind invaluita intr-o mantie aurita.
Vrabiile gurese ciripeau de zor, rostogolindu-se in vartejuri in colbul de la marginea drumului. Popular se spune ca acest obicei al lor aduce ploaia.
    Linda se indrepta catre serviciu grabita, cu hainele d-abia trase pe ea si machiata cu dexteritatea de zi cu zi, dorea sa ajunga azi mai devreme inaintea sefului, din cauza mutrei acre pe care o facea acesta de fiecare data cand ea intarzia. Cu un mers grabit, parca impiedicandu-se in tocurile pantofilor stil office, mai mult alerga catre statia de autobuz intr-un suflet.
     Vajaitul automobilelor si a altor mijloace de transport transmitea o stare nerabdare in asteptarea autobuzului ce trebuia sa o duca aproape de serviciu.
    Precipitarea era si mai accentuata de mesajele gestuale de curtoazie primite de ceva timp de la colegul de serviciu cu care intamplator se intalnea in fiecare zi in fata usilor liftului al blocului de birouri la fiecare  inceput de program si nu numai. Nimic nu e intamplator, gandea ea. Cate coincidente. Inseamna ca e un semn.
     Liftul urca pentru fiecare dintre ei la etaje diferite. Linda simtea parfumul lui definit de after shave, statura nu prea impozanta, gesturile lui care ii invaluiau visele de noapte. Mintea jucandu-i  feste in ultima vreme. Multe coincidente si intamplari cu iz de superstitii.
Sosi autobuzul, urca grabita impingand ceilalti calatori ametita de atatea vise cu ochii deschisi si uitandu-se la ceas, nu pentru mutra acra a sefului ci pentru acea intalnire din fata liftului. Multimea de oameni dintre care unii somnorosi, altii grabiti, altii citind presa in picioare indiferenti la stresul celorlalti din jurul lor, oameni care muncesc cu intelectul, trebuind sa isi protejeze resursele si nervii.
    Linda cobori si o lua pe jos o buna bucata de drum. Adierea vantului de dimineata ii dadea fiori si o facea sa grabeasca pasul. Orice silueta zarea pe strada o asemana lui.  Ajunsa aproape de poarta, zari un trenci umflat de adierea vantului, parea ca un liliac dupa o noapte lunga de asteptare.
Isi intalnira privirile, pe Linda o cuprinsera fiorii, gesturile de cucerire o faceau aproape sa lesine.
    Se salutara si bineinteles ca asteptau in fata liftului, care ii lasa la etaje diferite.
    Linda isi reveni dintr-odata din adrenalina produsa de intalnire, de teama amantei sefului care se tot perinda cu o alura de sefa printre birouri. El cobori primul la etajul 3 si o unda de after shave ramase in urma lui.
   Ea mai urca cateva etaje rasfatandu-si simturile cu urmele de parfum. O faceau sa viseze.    
      Uneori unii oameni urca dar nu intotdeauna unde trebuie. Cobori .
    Mutra amantei acre o surprinse, jubiland si cu un zambet malitios dar totodata culmea amabil, se salutara.
    Pana la pregatirea biroului, cu o teama si cu o oarecare neincredere Linda isi verifica lucrurile de pe birou. Sicanele colegilor prin sustragerea de hartii importante sau de sabotari erau la ordinea zilei.
     Sosi sefa de personal pentru crearea listei de concedii, ea  fiind prietena cu amanta sefului. Parca un complot al tuturor impotriva Lindei se anunta. Toata lumea stia ceva, ce ea nu isi putea imagina. Visele de noapte, invitatiile lui la cafeluta de dimineata ii distrageau atentia de la ce se intampla in jur.
    Sefa personalului veni voioasa sa intrebe de perioada de concedii, parca intentionat lasand lista angajatilor inscrisi la vedere. Intra in birou si amanta sefului. Un schimb de replici complice si rasete scancite de rautati cu care se alimenteaza unele persoane.
-             - Auzi draga, ii spuse Atena, sefa de personal, prietenei ei de glume, la etajul 3 am o cerere de concediu de luna de miere!
-          Da? gajai de bucurie amanta sefului
-          Si, cine-i draga?
      Tot biroul o privea pe Linda sa ii urmareasca reactiile. O bucurie launtrica de satisfactie de a vedea pe cineva ca sufera le face altora o placere diabolica.
      Linda buimacita si neintelegand ce se intampla, o cuprinse un soc si nu mai putu scoate o vorba.
-          Da, raspunse cu un ton satisfacator, e vorba de domnul arhitect se insoara! si o privi pe Linda cu coada ochiului.
Linda d-abia daca mai putu sa vorbeasca si sa scoata un sunet. Incepuse sa auda voci, voci interioare, voci care nu erau ale ei. Era mult prea tanara si frageda, dar acum avea sa simta pe propria simtire ce insemna cu adevarat viata si ce poate sa iti faca prada unei iubiri.
Lui, i se acorda un concediu de luna de miere, iar Lindei dupa un timp i se acorda un concediu medical prelungit.
El se cafelea si mai tragea un sprit cu gheata, ea inghitea pastile cu pahare de apa si gheata pe frunte.
 Chiar daca urca cateva etaje superioare lui, viata a facut ca ascensorul sa o ia in sensuri inverse.

12 comentarii:

Dana spunea...

O poveste extrasa parca din viata de zi cu zi...

Ema Muresan spunea...

interesant:)

elly weiss spunea...

Ceea ce parea sa debuteze ca o poveste de dragoste...s-a transformat intr-o poveste foarte trista.
Din pacate, chiar se si intampla povesti din acestea...

Anca spunea...

Dana - da, un tablou de viata reala de zi cu zi,
sa auzim si de bine!

Anca spunea...

Ema- ar trebui luat in seama ca sa vezi cum e viata, cum sunt oamenii
Un sfarsit de saptamana frumos

Anca spunea...

Elly - parca la inceput fiorii dragostei iti dau impresia ca nu iubesti nimic mai mult pe acest pamant, numai ca poate e o realitate personala iar despre cei din jur...

pandhora spunea...

viata este imprevizibila,la fel si oamenii...

Anca spunea...

Pandhora - intr-adevar viata iti rezerva si surprize

CARMEN spunea...

"crestem" cu fiecare experienta a vietii si... trebuie acceptat proverbul ca "gura lumii e sloboda si n-o acopera decât pamântul!"

OchiiVerzi spunea...

Dragostea asta :))) ... la inceput promite soarele si luna si dupa un timp iti da in cap cu tefla! :))

Anca spunea...

Carmen- asa este invatam din fiecare experienta a vietii, cu exceptia unor socuri

Anca spunea...

Occhii Verzi - asa este iti da in moalele capului taman cand nu te astepti

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info