Despre fructele si plantele GojiMulti oameni de succes si longevivi au un stil de viata cumpatat, sanatos, o alimentatie bogata in fibre si fac multa miscare, avand si un rang de spiritualitate aparte. Mentalitatea si modul de viata din Tibet ne uimeste pe noi toti, deopotriva.

Fructele Goji sunt cunoscute din vechi timpuri in China raspandindu-se mai apoi pe celelalte continente.

Goji se poate cultiva acum si in Romania! Il poti avea in propria gradina!

Catina de garduri asa cum mai este numit Goji, este un fruct de culoare portocalie-rosiatica, lunguiata sau ovala de 1-2cm, avand proprietati curative, fiind bogate in vitamine, minerale si un puternic antioxidant. Fructele conțin 4-20 semințe sferice, maronii.

Numit si fructul longevitatii, intareste sistemul imunitar. Medicina traditionala chinezeasca foloseste fructul de mai bine de 1900 de ani.

Goji este o planta rezistenta ce poate sa supravietuiasca la -25-30 grade Celsius  şi vara la 38-40 gr. C, deci este propice pentru clima tarii noastre facand parte din aceeasi familie cu tomatele si cartofii, adaptandu-se la multe soiuri de sol. Perioada de maturație este din august până în noiembrie, în funcție de climat.

Fructul se poate consuma ca suc natural de goji, fructe deshridatate in iaurt, la asezonarea mancarurilor sau ca ceai.

Poti sa iti creezi propria afacere prin cultivarea acestuia. Randamentul este dat in functie de selectia solului, fertilizare, ingrijire (taiere, densitatea de plantare). Pentru un hectar aveti nevoie de circa 4200 de plante Goji. http://sanatatedinplante.ro/

Soiul Ningxia NQ1 este un soi dezvoltat de curand de oamenii de stiinta si este castigator al medaliei de aur la (Premiul National de Realizare Stiintifica si Tehnologica).

In ultima vreme este foarte cautat de nutritionisti si nu numai, ci de toti cei care vor sa manance sanatos de aceea trebuie sa fie si productivitate. Acum ai resursele la indemana.
Recomandare http://sanatatedinplante.ro/  2 comentarii:

elly weiss spunea...

Am mai zarit pe ici, pe colo referiri la aceasta planta. Dar de vazut n-am vazut, nici macar semintele. M-ai facut curioasa in privinta sucului de Goji... Cum o fi? :)

Anca spunea...

Uite ca ai niste detalii care te-ar putea ajuta.

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info