Ce inseamna ISO si de unde se poate lua


Simbolul ISO provine de la "Organizatia Internationala de Standardizare" si prevede anumite cerinte ale sistemelor de management al calitatii. Este un set de norme si reguli ce determina un management eficient si standardizat din punct de vedere al calitatii pe piata, astfel incat companiile sa se situeze la un inalt nivel al organizarii interne si sa se situeze pe anumita scala la nivel international.
Firmele si companiile se dezvolta, astfel incat au nevoie de un sistem de management bine pus la punct, doresc sa fie recunoscute pe piata si acum exista firme de acreditare ISO vezi aici, care vin in sprijinul acestora. Asemenea certificate autorizeaza firmele ridicandu-le si standardul pe o piata extrem de competitiva din ultimii ani.
Astfel au aparut servicii de certificari ISO oferite de firme, care ofera servicii profesionale la preturi accesibile, servicii de consultanta, etapele implementarii acestor certificari si in final Certificarile ISO 9001.
In acest demers exista o legislatie in domeniu, o anumita documentatie si pasi spre autentificarea acestora. Manualul calitatii reprezinta garantia clientilor ca produsele si serviciile lor sunt de cea mai buna calitate.
Totodata abordarea acestor firme de acreditare ISO indruma firmele, astfel incat sa corespunda tuturor cerintelor legale dar si nevoilor clientului. Trebuie luat in seama si un alt aspect, si anume ca, orice organism de certificare poate emite un certificat ISO, dar numai cele emise de organismele acreditate sunt recunoscute, finalmente valabile.

Un comentariu:

Elly Weiss spunea...

E adevarat ca certificarile acestea sunt necesare altfel aproape ca nu exista ca firma. Mie insa mi s-a cam luat de la atata ISO, ca sa spun drept. Din cauza job-ului :(

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info