Primul pas spre inaltarea unei constructii

Cei care vor sa construiasca imobile au nevoie mai intai si intai de studii asupra solului, in special o expertiza geotehnica. Aceasta este necesara pentru amplasamentul constructiilor, pentru a se pune de acord pe viitor asupra fundatiei si structurii. Aceste studii sunt necesare, deoarece solul poate fi de multe feluri, inclusiv se poate ascunde o panza freatica abundenta.
La prima vedere nu se observa toate detaliile. Si, intr-adevar cum ar putea avea stabilitate o cladire pe un teren nisipos sau umed, pe un teren cu risc seismic ridicat. Asa cu ochiul liber se poate observa cum arata constructiile de la campie si cele de la munte. Cele de la munte au o baza solida, din cauza alunecarilor de teren precum si a iernilor grele. Cele de la campie sunt joase si difera nu neaparat ca aspect si ca stil, ci si faptul ca au un alt fel de sol. Nu este de neglijat nici constructia in albiile raurilor, precum in cantecelul pe care il stim de mici copii cu "podul de piatra s-a daramat, a venit apa si l-a luat" este un talc, pe care il invatam de mici si anume ca, trebuie sa construim ceva trainic si solid.
De aceea, studiul geotehnic reprezintă fundaţia tehnică a viitoarei construcţii care doreste sa fie construita. Un asemenea studiu reprezintă primul pas spre realizarea unui construcţii durabile.
Dupa datele  importante cu privire la calitatea pământului de fundare, se va trece la proiectarea structurii de rezistenţă, in aceasta faza fiind implicate procesele tehnice cat si financiare. Pana la urma la finalizarea constructiei concura mai multi factori, proiectarea, calitatea materialelor, dorinta oamenilor de "a iesi cat mai bine" la pret. http://www.studiu-geotehnic.ro/blog/

6 comentarii:

Fairytale spunea...

Intotdeauna mi-am dorit sa imi fac o casa..Urasc sa stau la bloc..Multumim de informatii!

Elly Weiss spunea...

Or fi bune si studiile astea la ceva dar cred eu ca tot bunul simt e mai util. Acum multe zeci de ani s-au construit case foarte bune chiar si fara fundatii. Dar azi multi oamenii se incapataneaza sa construiasca oriunde, chiar in ciuda constructorilor care cunosc ca anumite locuri nu sunt bune pentru o constructie care sa dureze.

Mirela spunea...

Exact acum facem planuri de construcție. La vară începem, gata! E atât de bine să ai în plan o casă, chiar dacă e mai comod să stai într-un bloc cochet, aproape de centru. O după amiază frumoasă! :)

Anca spunea...

Fairtayle- si mie mi-ar placea sa am o casuta cu o mica gradina

Anca spunea...

Elly intr-adevar piata constructiilor e haotica

Anca spunea...

Mirela- ma bucur foarte mult, d-abia astept sa vad si amenajarile. Contez pe gusturile tale.
Multumesc de lasare de semn

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info