Cine e cel mai bun prieten?

Cum iti dai seama ca exista un prieten bun? Simplu, fii cel mai bun prieten cu tine insuti. In tine poti avea mai multa incredere, decat intr-o persoana in care iti doresti sa oglindesti personalitatea, mai ales daca ai ghinionul de a da peste o persona de-a dreptul nepotrivita.
Intr-un prieten simti ca ai incredere in a-i spune "secretele" vietii. Nu le spune decat daca esti sigur ca esti dispus sa le afle si altii la un moment dat, pentru ca oricum mai devreme sau mai tarziu, din motive neortodoxe vei fi pus intr-o situatia penibila ca o lume intreaga déjà(vu) sa fi aflat.
Nu dau crezare ironiilor si mesajelor subliminale venite cu malitiozitate din partea cunoscutilor. Nu stii cum te aduce viata, nu stii cum ti se nazare sa spui ceva nelalocul lui sau de vreun moment nefericit. Asa ca, nu-i bine sa te pripesti  in a cadea la judecata.
Mi s-au intarit cele spuse in anumite conjuncturi prin prisma jobului intr-un departament, in care se vehicula toata activitatea firmei. Cel mai mare dusman al colegilor si al sefilor era chiar persoana cea mai apropiata lor.
Unii, cred, ca nici dupa ani de zile nu s-au dumirit. Desi, voiai sa ii atentionezi, tineau cu cea mai mare incapatanare si vehementa la "prietenia"  lor, de-a dreptul sadica.
In fine, bune cu bune, rele cu rele... It’s summer time. Enjoy!

4 comentarii:

coco spunea...

prietena mea...imi este prietena de 44 de ani...neintrerupti...norocoasa sunt , nu ???

Anca spunea...

Coco-
:)

Spunsieu spunea...

La serviciu nu exista secrete. Daca spui cuiva ceva inseamna ca nu e un secret! Cum ai putea sa-l condamni ca a spus mai departe? Prietenii sunt cei vechi, de acasa, stiuti si verificati!

Elly Weiss spunea...

Discretia e cea mai buna in orice situatie :) E mai sanatoasa :)

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info