Firmele si contabilitateaIn vreme ce lucram pe cont propriu ma si gandeam ca imi voi infiinta o societate comerciala in care va trebui sa colaborez si cu o firma de contabilitate.
Am cateva prietene care lucreaza in domeniu si reusesc sa sa isi rotunjeasca bugetul prin colaborari cu astfel de firme. Si pentru mine a fost o tentatie de a mai urma o specializare de gen dar m-am oprit la cateva cunostinte de uz general.
Acum, domeniul a capatat un profil bine definit. Au aparut firme de contabilitate puse la punct cu legislatia in vigoare si cu servicii specializate. Piata serviciilor a prins contur, fata de acum mai bine de zece ani sau ce sa mai zicem de acum douazeci.
De cand au aparut noi cerinte din partea clientilor, a avut loc o dezvoltare in lant a altor domenii. De aici si firmele de software au avut oportunitatea de a face programe si software care sa se adapteze pietei, cum ar fi programe de contabilitate in limba romana, site-uri etc.
Au avut dreptate cei care doreau sa urmeze studiile economice pentru ca s-a adeverit ca este o meserie de viitor, desi o dezvoltare intr-un ritm molcom piata romaneasca este acoperita in totalitate de domeniul privat si a investitiilor, care au creat locuri de munca si a unui mediu competitiv.
Atunci cand ai o afacere, iti depui increderea si finantele in cineva care e specializat si care iti descurca itele legislatiei in domeniu si sa fii la zii cu toate treburille financiare.
La locurile de munca am observat ca intotdeauna serviciul financiar era in tandem cu managementul. Erau la fel de importanti in firma, aproape ca directoratul. Si nu erau departe de adevar.

Un comentariu:

Elly Weiss spunea...

Contabilitatea a fost de viitor o buna bucata de vreme. Nu prea stiu cat mai este.
Dar e drept ca daca ai o afacere e bine sa apelezi la firme in domeniu daca nu cunosti un specialist bun. Care specialist bun daca a fost inspirat chiar si-a facut o astfel de firma :)
O duminica frumoasa, Anca!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info