nu mai sunt ploile d-altadata

Imi aduc aminte cat de fericiti eram cand ploua si ne bagam cu picioarele in baltoacele create pe langa bordurile trotuarelor. Ne namoleam si ne stropeam fericiti in stropii repezi ai ploilor de vara. Ma uit acum la noile generatii si imi dau seama ce copilarie minunata am avut.
Observ, copiii care au totul la indemana: jucarii sofisticate, mecanizate si automate, dar tot nu stiu sa se joace, sa aiba vreo indemanare sau abilitate in ceva. Mai mult urla si sunt violenti in limbaj. Nu zic, ca generatia noastra ar fi fost mai breaza, dar cu toate programele scolare si prescolare simplificate, tot nemultumiti sunt. Faptul ca au totul la indemana, nu ii mai face sa isi puna intrebari cum functioneaza, cat costa, ce valoare au sau la ce sunt de folos.
Nu pun valoare nici pe mediul inconjurator, nici ca ploua, nici ca ninge. Inainte ne faceam probleme de o minge, pe care o achizitionam pana la urma cum-necum. Foarte rar ii mai vezi cu mingii, acum vezi un curcubeu vs. rainbow pe tableta sau pe iphone, altfel nici nu exista.

3 comentarii:

Cristi spunea...

Acum sunt furtuni de vara, nu ploi de vara. :))

Yamasha spunea...

Nu mai e vremea de altadata...e foarte schimbatoare acum...

Elly Weiss spunea...

Oferta prea bogata are efecte negative asupra imaginatiei, asupra creativitatii... Nu prea e bine si ai dreptate.

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info