Parfum de toamna

Diminetile racoroase de toamna intampina natura cu un aspect de moarte lenta, ce anunta un sfarsit si totodata un nou inceput. Copacii invaluriti in culori aprinse de un rosu stacojiu si galben intens coloreaza peisajul insinuos de trist al orasului. Zgomotul de fond te face sa crezi ca e o lume dincolo de tine, dincolo de noi in care nu care nu am reusit sa ajungem. Sarbatoarea recoltelor de peste vara dau parfum pietelor si comerciantilor cu figuri bronzate si brazdate de arsita soarelui.

Ceata incapatanata se ridica la rasaritul soarelui lasand aburul in picaturi de roua peste peisajul de vis al unui anotimp ce-ti pare ca s-a dus. E totul o schimbare.

Incercam sa risipim reveria lasata precum o cortina peste ochii mijiti, tinand cu dinadinsul sa creada in sclipirea absoluta. E momentul maturizarii naturii in modul firesc al lucrurilor, al esentei insesi vietii.

Frunzele fosnesc sub apasarea pasilor tari, sfaramandu-se  sub planset de neputinta.
Si, totusi pluteste in aer un iz de parfum, un iz nou pe care chiar l-ai cumpara pentru trecerea intr-o noua etapa. E un "L’eau du printemps" 
Ti-ai dori sa-l pulverizezi peste tot intreg acest peisaj tern, ce pare insinuant de frumos si… totusi arata un sfarsit. Un sfarsit, a ceea ce a fost ceva frumos si calduros. Dar izul parfumului indragit te indeamna sa fii inca optimist.
 'L'eau du printemps' par Nina Ricci

 Acest material ar fi trebuit sa participe la provocarea lui Mirela Pete din editia 'Ceturi parfumate'

7 comentarii:

Mirela spunea...

Anca dragă, mi-am permis să înscriu eu povestea ta în tabel, asta deoarece tabelul stă mai multe zile acolo. Acum s-a închis, dar cele 18 povești sunt acolo. Interesant că folosești un parfum primăvăratic la început de toamnă...Sau chiar asta vrei, să-ți amintești numai de prospețimea primăverii? Frumoase rânduri! :)

FromMegwithLove spunea...

Cat de frumos ai scris!

Anca spunea...

Multumesc Mirela

Anca spunea...

Meg iti multumesc pentru ganduri

Elly Weiss spunea...

Apa de primavara pentru a atenua semnele toamnei... :)
Foarte frumoasa ideea! Si mie toamna imi aduce ganduri asemanatoare. Moartea temporara a vegetariei ma intristeaza.
O noapte linistita, draga Anca!

Anca spunea...

Multumesc Elly
in toamna e ceva trist si totodata foarte plina de culoare...

Diana spunea...

Mie imi place (si) toamna! :) Ai descris cu gingasie inceputul anotimpului. Toamna, diminetile se urnesc mai greu, dar sunt mai... invioratoare. Roua te poate duce cu gandul ca Natura a plans putin pentru oameni. Vantul care se zbate curata aerul de unele impuritati si aleile parcului de frunzele ruginii :)
Ai scris foarte frumos si mi-ai dat "ghes" sa visez!
Minunata viata sa iti fie!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info