vreau o bicicletaSunt mare amatoare de miscare in aer liber. Si pentru asta prefer in locul mijloacelor de transport sa merg pe bicicleta. In ultimul timp se face o mare promovare pentru pistele de biciclete in orasele mari. Chiar s-au facut marsuri cu aceasta ocazie. O prietena chiar mi-a spus ca si-a luat bicicleta in spinare, chiar de a coborat patru etaje cu ea, si a pornit-o spre serviciu. Mi-a spus ca e foarte fain. Un impediment ar fi circulatia anevoioasa din centrul orasului – claxoane si depasiri neregulamentare. Am vazut tineri pana in 30 de ani pedaland serios in cursul saptamanii pe arterele principale, daca pana acum ii vedeam numai in weekend. In fata blocurilor de birouri s-au facut parcari pentru biciclete. Mi se pare ca aduc orasului un aer occidental, si pe langa acesta o noua generatie de oameni care se gandesc la efectele pozitive ale miscarii fizice. In ultimii ani, societatea a devenit sedentara si foarte comoda, de aici si alte efecte asupra organismului, cum ar fi luarea in greutate sau alte probleme de sanatate.

De aceea, am luat si eu hotararea sa imi achizitionez o bicicleta si asa m-am uitat pe un site de vanzari biciclete, un fel de bazar. Parca, mi-as lua una fara cadru. Printre altele apreciez foarte mult pe cei profesionisti si amatori de enduro si marile circuite. Pentru profesionisti se fac concursuri si multe alte competitii de gen, daca pana acum nu auzeam la noi de asa ceva, iar pentru amatori inchirieri de biciclete gratuit in marile parcuri, tocmai pentru promovarea mersului pe bicicleta.

Scriind acum despre biciclete mi-am adus aminte de poanta epocala cu "si era o bicicleta galbena..." secventa dintr-un mare film romanesc, asa si eu vreau o bicicleta de vis.

2 comentarii:

Elly Weiss spunea...

Cred ca Moraru si Caragiu in acea scena meritau un Oscar :)

Cristi spunea...

Hai ca-i bun si Pegasul. :))

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info