Servicii oferite in managementul apelor - Avize, acorduri, documentatii

Externalizarea serviciilor s-a realizat in ultimii ani pe etape, ajungand ca unele firme sa realizeze studii si rapoarte in locul consiliilor si ministerelor de stat.
De aceea, au aparut si ong-urile si firmele specializate.
Pentru cei care protejeaza mediul inconjurator ar trebui sa ia in calcul, in cazul unor proiecte de anvergura, mai multi factori, care pot aduce prejudicii pe termen lung naturii.
Managementul apelor are ca scop identificarea celor mai eficiente solutii de reducere a consumului de apa si a concentratiilor de poluanti in apele uzate evacuate.
E necesara contactarea unei firme de audit si consultanta ce ofera solutii profesionale.
Un management eficient este focalizat pe realizarea unui bilant cantitativ-calitativ al apelor prin micsorarea consumului de resurse si reducerea continutului de poluanti.
In alta ordine de idei, e necesara elaborarea documentatiei tehnice pentru obtinerea Acordului de preluare a apelor uzate. Serviciile oferite de managementul apelor sunt destinate imbunatatirii performantelor de mediu si financiare a organizatiilor, studii de caz, remedieri, consultanta pentru optimizare de mediu si sisteme de management.
In baza Legii.211/2011 privind regimul deseurilor, o firma specializata in managementul apelor va poate realiza Audituri de deseuri si intocmi Programe de prevenire si reducere a deseurilor.
Au fost cazuri in care la televizor au fost discutate si comentate, situatii in care apele deversate de la o firma ce producea multe deseuri sa infesteze apa freatica potabila a unui cartier rezidential din apropiere, ridicand destul probleme atat de-o parte si cat si de cealalta. Oricat de mult progres ar fi, omul a pus stapanire pe natura, dar exista si alternative de a ocroti mediul inconjurator tot prin inteligenta umana. Asezarile urbane si constructiile industriale, extinzandu-se in ultimele decenii si dezvoltandu-se, au nevoie de o anumita tehnologie pentru a fi in siguranta, fie ea de orice natura, respectand normele metodologice a executiei lucrarilor.
Pentru acestea aveti nevoie si de:
- O evaluare tehnica si financiara a alternativelor de imbunatatire a managementului apelor;
- Elaborarea documentatiei tehnice pentru obtinerea Acordului de preluare a apelor uzate;
- Elaborarea documentatiei tehnice pentru obtinerea Avizului/Autorizatiei de Gospodarire a Apelor;
- Realizarea studiilor hidrogeologice.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info