Cuvantul de ordine in agenda 2014

Se incheie un an si avem tendinta de a face inconstient o retrospectiva a momentelor placute sau nu chiar de peste an.
Unii analisti spun despre tot felul de capcane, pe care inconstientul le realizeaza ca tu sa te simti bine si confortabil. Poate doar de moment.
Ce pot spune ca simt, e ca timpul se scurge rapid, lumea e in alerta, tehnologia de varf atinge cote maxime aproape selenare.
Pentru orice persoana viabila, sa zic asa, cel mai important e, nu sa tina neaparat pasul cu moda si tendintele, ci sa fii angrenat in realitatea cotidiana, intr-o realitate sociala ( citeste aici sociologie). Specialisti psihologi sunt o droaie. Nu stiu de ce, dar nu am mai auzit de sociologi. Aceia probabil sunt niste consilieri foarte abili ;)
Nu as vrea sa generalizez. Nu vreau sa para ca ma refer la altii in mod insidios si sunt eu aia desteapta.
Simt ca nu am repere. Multi din generatia mea sunt in aceeasi situatie. Daca as fi singura, as fi fost rezervata. Mi-as fi zis ca mai am o mare problema, pe care trebuie sa mi-o rezolv.
Cuvantul de ordine pentru 2014 este adaptare - adaptarea la tot felul de situatii, o atentie deosebita la ce e in jur, cum sunt oamenii, ce fac, cum traiesc, fara repere mediatice fabricate, persoane mult mai fericite cu ce au, decat ce nu au (ca madame x sau y).
Imi vin in minte expresiile din filme, ceva in gen: 'Look your back!' sau 'Got your back!'... [or something :)) ]

2 comentarii:

Elly W. spunea...

Anca draga, iti doresc adaptare cat mai buna la toate. :)
Nu e chiar usor sa ne adaptam la toate cele din jur...

Anca spunea...

Elly e chiar o necesitate, macar cat sa fii la linia de plutire, altfel... out
Te pup si mersi

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info