In vizor, tura montana. Din culisele unei drumetii reusite

     Dincolo de aspectele principale, precum stabilirea traseului si aranjarea  echipamentului in avans, reusita unei ture montane este si o chestiune de … detalii.
    Te-ai gandit vreodata cat este de important sa fii matinal?
·      Culcate-te repede, nu pierde noaptea inutil timpul si trezeste-te la rasarit. Pe langa bucuria de a vedea rasaritul, vei scapa de caldura de peste zi si vei evita parcurgerea traseului la ore tarzii, pe intuneric. Chiar daca ai lanterne frontale de calitate, una este sa urmezi o carare in timpul zilei, alta este sa faci acest lucru la lumina unei lanterne LED Lenser, de exemplu.
·         Cine se scoala devreme departe ajunge. Daca pleci in zori de zi, eviti graba inutila, ritmul alert si epuizarea.
·        Te poti bucura de peisajul pe care-l traversezi. Poti sa faci pauze de fotografii.
·        Ai timp sa-ti pregatesti camparea ca la carte, fara graba, in conditii de siguranta si in locul cel mai potrivit. 
   Alege mancarea potrivita
·         Spune un NU hotarat mancarurilor grele (carnati, salam etc) pe care esti tentat sa le iei ca sa-ti dea “putere”. Hrana greu digerabila este o cauza frecvanta a indigestiilor aparute in turele montane.
·         Spune un DA categoric alimentelor proaspete, bogate in vitamine, usor de transportat, energetice si proteice. 
   Sursa de iluminare adecvata
  O lanterna frontala te ajuta pe portiunile dificile ale traseului cand ai nevoie de ambele maini. Iti este utila la activitatile de seara si atunci cand campezi.
Raza unei lanterne Olight, lunga si concentrata, iti va fi utila daca noaptea te-a prins pe drum si ai nevoie sa scrutezi poteca inainte.
   Poate ca nu este cazul sa vorbim acum de lanterne profesionale, dar e bine de stiut ca majoritatea modelelor sunt deosebit de versatile si se adapteaza unei game largi de aplicatii. Un model profesional iti poate oferi optiuni si tehnologie avansata, usor accesibila, care iti sunt mare ajutor chiar si in ture montane. 

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info