1 Mai Ziua Muncii versus Ziua Pelinului

Stiati ca ziua de 1 Mai se celebreaza inca din antichitate si poarta denumirea de Armindem, care insemna triumful naturii si a prosperitatii? Totodata, era si "Ziua Pelinului", deoarece era o sarbatoare stropita cu bautura din belsug. Aceasta zi era marcata pentru alungarea secetei si a dezastrelor naturale, gospodariile fiind impodobite la porti si ferestre cu crengi inverzite, iar oamenii sarbatoreau prin mese festive in natura.
Pelinul este o planta ierboasa, perena. Este specifica zonelor din Eurasia si Orientul Mijlociu crescand pe terenuri necultivate, fiind utilizata in medicina umana cat si cea veterinara.

Sunt mai multe soiuri de pelin. Pelinul alb este regasit in toate satele romanesti si este eficient in tratarea  numeroaselor afectiuni.
Din pelin se prepara bautura spirtoasa absint care se consuma in mod special de 1 Mai.

 
Deci sa sarbatorim cu un toi de absint si multa veselie pentru alungarea secetei :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu prea mult absint, totusi, Stim cu totii ce efecte avea asupra marilor poeti francezi dintr-o anume epoca, si nu numai. :) Verlain si Rimbauld sunt celebre pentru "eliberarea mintii" la care ajungeau cu ajutorul magicului lichid verde.
cat despre 1 mai, in afara de faptul ca e zi libera, e sarbatorit foarte fiderit pe fiecare meleag. :) pentru unii de manifestatii pentru drepturile muncitorilor, pentru altii zi de mici si bere. :) fiecare alege.

Diana spunea...

N-aveam idee ca 1 Mai e si "Ziua pelinului". Cred ca-mi mai place mai mult aceasta "sarbatoare". :)
Weekend minunat iti doresc!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info