ce rol joaca unii in viata

Uneori, nu avem nevoie sa tinem langa noi oamenii doar pentru orgoliul propriu si sa ne satisfaca neaparat hachitele. De la unii oameni sunt de-ajuns cateva minute petrecute intr-un mod frumos, in situatii decente sau critice. Sau, de ce nu in simplele lucruri din viata.
Este mai dificil cand avem de-a face cu oameni razgaiati, unor oameni carora bunul simt si cei sapte ani de acasa le lipsesc. Vor totul sau nimic. Sunt pusi pe fapte mari in viata, doar sa se capatuiasca si sa isi satisfaca orgoliile, chiar daca creaza victime in jurul lor din cei apropiati care se ofilesc precum plantele la umbra copacilor. Metafora 'la umbra nucului batran' desi in sens pozitiv, exista doar in carti. In viata reala chiar reusesc sa te otraveasca prin radiatii nocive.
Poate nu toti avem nevoie de un sprijin permanent sau sa avem oameni in jurul nostru, sa fim leaderii cu parul in mana care sa dictam directia de mers sau sa faca cheta pentru niste idealuri care le intra tot lor in "buzunare".
Exista si oameni frumosi pe care ii adori pentru simplitatea si decenta cu care nu numai ca au fost inzestrati, dar si-au cultivat-o. Au cultivat frumosul divin pe care il are fiecare fiinta omeneasca. Ti-e drag sa te gandesti la ei si sa ii pomenesti. Sa te gandesti ce spirit si ce frumusete se ascunde in inima lor - o scurta conversatie, un salut sau o privire chiar si un gand.
Altii iti pot 'cumpara' increderea cu polologhii de nu se mai sfarsesc. Ii vad pe acesti oameni ca parca ar fi vesnic la prezentari repetate de casting pentru teatrul vietii lor. Jucand dupa cum 'bate vantul' cate un rol. Se cultiva tot mai mult ideea de a iesi in fata. Are/n-are talent se merge pe ideea ca 'poate pica ceva' ca pana la urma iese.
3 comentarii:

CARMEN spunea...

da, frumos ai zugravit societatea in care traim. Asa este, lumea are tot felul de oameni: frumosi, urâti, gingasi, badarani, cu initiativa, pasivi, mototoli, harnici, activi sau puturosi... Asa a fost de la inceputul inceputului. Niciunul nu suntem ca celalalt, nici macar fratii gemeni :))
te pup. Un weekend minunat!

Vienela spunea...

Uite, gandindu-ma la oameni simpli si buni cu care iti este suficient sa stai de vorba cateva minute, din cand in cand, gandul mi-a zburat chiar la tine. Tu faci bine sufletului uman, este calda si mereu placuta. :*

dordefemeie spunea...

Oamenii sunt toti la fel, in esenta, sunt cu totii potential buni si frumosi, doar ca din diverse motive, au ales o alta cale de a se manifesta. Eu incerc sa ii inteleg pe toti (accept ca pe unii e tare, tare greu sa ii inteleaga cineva), dar ii evit pe cat posibil pe cei cu care nu rezonez.

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info