Crezi in succesul peste noapte? Crezi in sfaturi?

Sunt unii oameni din jurul nostru care ne incurajeaza subliminal in a gresi mai mult decat sa ne sustina. Sunt acele persoane care folosesc o tehnica psihologica prin cea a negatiei ca tu sa faci invers decat ti-ai dori sau iti comunica ei.
Asa... pentru a da exemple de viata exista acele persoane care spun in cazul cautarii unui job ca totul e sa incerci, nu te lasa si ca poti aplica la joburile online sau prin mica publicitate. Ei fac asta si de fapt tu nu ar trebui sa crezi, daca vezi ca o situatie sau conjunctura sociala arata cu preponderenta un somaj ridicat sau este o situatie politica sensibila si care nu ofera prea multe sanse cetatenilor. Tine si de instinct si de informare sociala.
In plan sentimental mi-aduc aminte ca multi isi "sfatuiau" prietenii sa aleaga calea site-urilor matrimoniale si ca ar fi auzit ei de nu stiu cine ca si-ar fi gasit marea iubire peste Ocean sau 'Du-te si gaseste-ti norocul in lume ca altii au reusit!' sau 'in afara nu e asa ca la noi' cand de fapt ei nu ar proceda asa deloc, stiind riscurile, ca ai putea dormi sub pod, ca ai putea sa pici pe mana traficantilor de carne vie sau ca in vremurile acestea se merge mult pe recomandari si asa-zisele 'pile'. Doar ei stiu cum s-au angajat si cum au reusit. Si din aceasta categorie de oameni fac parte 'prietenii' cei mai buni care iti doresc binele
Ma mir cum unii vor sa indrume profesional oamenii in cariera cand taman ei si-au gasit actualul serviciu de recrutor prin recomandare sau 'pile'. Adica mie mi se pare chiar tupeu sa vii si sa imi dai sfaturi cum ar trebui sa fac si sa ma prezint la interviuri, cum sa imi fac CV-ul cand taman tu ti-ai aranjat serviciul prin relatiile unui sistem corupt. Si aici ma opresc. Ma mir ca natia asta a crezut si crede de 20 de ani in mitul american ca pornesti pe drumul succesului cu 1 dolar in buzunar si devii milionar peste noapte. Nu i-am crezut pe acesti oameni niciodata, pentru ca stiam ce au in spate si nu neaparat bagajul de cunostinte, da poate altfel de 'cunostinte', dar nici nu ii puteam contrazice sau sa ii combati. Ar fi fost in zadar... asa am considerat atunci.
Cred si in succes avand in spate experienta si munca asidua. Nu zic ca nu s-ar potrivi intr-un sens si sfaturile lor, dar nu imi da mie lectii de virtute, munca si morala, cand stiu si altii, de asemenea, ce ascensiune au avut aceste persoane, fie ele ca ne sunt prieteni sau persoanele publice, carora le-am vazut debutul in cariera la bratul vreunui milionar ramolit sau pe spezele parintilor parveniti de dupa revolutie.
Nu sunt toate lucrurile acestea general valabile, pentru a nu jigni oameni de o anumita valoare sau care au avut si sansa si sunt foarte muncitori si culmea nici ei prea realizati.
Dar in vremurile acestea dupa o recesiune drastica si cand valorile s-au rasturnat sa mai credem in visele pe care le gasim in cartile de succes mi se pare hilar.
As dori sa primesc si alte pareri ale voastre despre succesul personal, cariera si destin in vremurile actuale. 


Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info