Afacerile facturate

Ziua buna de dimineata se cunoaste.
Inca din zorii zilei cand avem deja pregatite cateva activitati principale (in cazul in care nu ai un serviciu stabil, cum ar fi in sistemul de stat sau privat - marile companii) trebuie sa ai niscaiva idei salvatoare. Joburile mici incep de la o idee, dupa care acestea trebuie adaptate la diferite situatii. Pentru unele simplificari ale situatiilor financiare poti gasi acum mult mai usor chiar programe de facturare, mai ales cand doresti sa te asiguri ca lucrezi intr-un mod corect. Nu stii ce parteneri de afaceri ai. Chiar si intr-un mod juridic trebuie sa fii achitat intr-o eventuala situatie financiara. Vorba batraneasca: ‘ce-i in mana nu-i minciuna’. Oricand poate sa iti vina chiar si cel mai bun prieten, pe care il stii de o viata, sa iti spuna ca nu a primit banii sau ca nu 'atata face'. Intr-un cadru juridic, hartiile, chitantele si facturile pot fi doveditoare.
Dar, sa vorbim si de lucruri mai optimiste, ca odata pornita ideea, ca afacerea nu ar merge, ajungi in stadiul sa nu obtii rezultatul scontat.
Dupa integrarea in Uniunea Europeana legislatia fiscala a avut ceva modificari si merita de luat in seama art. 55 din Codul Fiscal.
In vremea aceea, lucrand in domeniul vanzarilor totul era facturat. Bine ca au fost cazuri in care o perioada lunga de timp a fost o birocratie de amploare. Te umpleai de hartii. Dar, nu strica, sa le pastrezi pe o perioada de timp mai indelungat.
A fost o idee buna aceea pentru preintampinarea evaziunii fiscale, sa strangi bonurile de casa si pentru un anumit numar sau o suma sa fii recompensat. A fost doar o idee chiar mediatizata. Timpurile se schimba de la o zi la alta, insa ar fi motivat mai mult populatia.
Poate pare asa, hilar, ca in mediul de business te gandesti mai mult la procesul in sine al afacerii decat profitul sau tinta pe care o ai de atins, dar inca eu sunt inhibata in a demara ceva concret si viabil. Admir oamenii care reusesc de la idei mici, si carora altii nu le dau nici o sansa in afaceri, ajung sa isi implineasca visul in a avea o afacere profitabila. Nu cred ca vor mai fi joburile pe care le stim, ci vor fi sub forma de munca individuala, de munca pe cont propriu.
'Omul fericit este acela care stapaneste si munca, si dragostea' - Sigmund Freud


2 comentarii:

ella fairytale spunea...

Multa lume nu da importanta acestor bonuri, dar cine stie poate incet, incet se schimba lucrurile. Imi place citatul final. Week-end minunat sa ai!

Diana spunea...

Oh, crezi ca azi nu sunt sufocati de hartii cei care au mici sau mari afaceri?! Sunt... Dar paza buna trece primejia rea = cu cat este intreprinzatorul mai plin de hartii cu atat mai putine au a-i reprosa cei de la Fisc, daca nu se leaga de locul in care ai scris data... sau ai semnat. Ca doar, deh! nu se poate control fara amenzi = nimeni nu-i perfect! :))
Zile fericite iti doresc!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info