Cat sunt de reale valorile in cuplu?

Specialistii spun ca pentru a avea o relatie de cuplu durabila, cei implicati ar trebui sa aiba valori comune. Pana la urma ma gandesc ca o persoana foarte simpla care poate intr-un mod real are o situatie precara sau nu are aptitudini nemaipomenite ar putea avea, cine stie cum, o valoare despre sine ca de Hollywood, pe care ti-ar putea-o impune sau chiar sa te induca in eroare cum ca ea este reala si ai putea sa te alaturi acesteia pe taramurile fagaduintei. 
Cum as spune mai concret ca un tip sta in mahala si cu niste metehne bine definite imi vinde mie 'gogosi' de mii de euro asa cum echivaleaza romanul in ziua de azi banii (tot mai des auzim de mii si milioane de euro cu o nonsalanta debordanta).
Cat sa crezi ca ai valori comune, daca acea persoana isi doreste un trai mai bun doar datorita celuilalt partener gadilandu-i orgoliul cu vise de capsunar?
Valorile ar trebui intr-adevar sa fie autentice, revin asupra unor norme sociale impuse de o moda, de firea umana. Nu toti au fost educati dupa principii sanatoase. In general, romanii sunt pusi pe luate si pe apucate. La noi femeile au dus greul casniciei, iar barbatii nici acum nu au inteles lucrul acesta. Nu inteleg ca sunt alte valori decat cele din anii '80, de pilda. O valoare care se rezuma si la persoana nu numai asa cum spun specialistii ca un individ conform nu stiu carui mare teoretician si psihologist care a spus si dres si realizat sute de concluzii de au schimbat radical modul de gandire al unor discipoli.
Omenirea isi croieste mersul sinuos de mii de ani. Cred ca nu putem targeta visele, aspiratiile si nici asteptarile dupa norme bine definite si prestabilite. Ce e normal si firesc si face mai toata lumea, aia ar trebui sa faci si tu, numai daca nu o zace in tine vreun Einstein.


Un comentariu:

ella fairytale spunea...

De obicei Dumnezeu mai aduna oamenii si fara a avea valori comune, insa acele casnicii nu prea dureaza, cred ca e vorba si de soarta, noroc..Toate cele bune,Anca!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info