Despre carti

Pentru ca mai devreme anuntam aparitii in materie de carti iata ca vin cu sugestii de carti care ne pot fi de folos in viata de zi cu zi, a cotidianului si a incercarilor vietii si anume cu cateva titluri de carti de Iosif Ton.
A fi crestin inseamna mult mai mult decat a te numi. Inseamna sa ai o atitudine si o gandire pe masura.
Sunt multe de spus dar ceea ce primeaza inainte de a fi inseamna sa traiesti precum un crestin. Sa ai credinta neclintita chiar si in cele mai grele momente ale vietii – de cumpana.
Sunt momente in care ne intrebam ce va fi cu viata noastra pe mai departe. Dar cine ne garanteaza ce va fi chiar peste o clipa? Probabil acest lucru il vom gasi in carti de Iosif Ton.
Anumite confruntari cu egoul cu sinele cu ceilalti, momente in care ne gandim ce se intampla, dar cu greu ne putem aduna si sa ne rugam, din ganduri curate catre Domnul. Multi sunt de diferite ramuri ale crestinismului si asta cred ca nu ar conta prea mult mai ales daca noi toti ar trebui sa avem o atitudine crestina si nu sa ne contram in a fi de o anumita parte.
Multi se fereau de ecumenism si de schimbarea radicala ce vor avea loc in urmatorii ani. Nu sunt in masura sa neg sau sa condamn sau cu atat mai mult in a-mi da cu parerea. Dar ar fi atat de frumos ca toti crestinii sa se roage la unison. Poate spiritul crestin va prima si iubirea si dragostea intru Hristos va deveni o unica credinta pentru salvarea omenirii si mantuirea ei.
Confruntarile de zi cu zi ale crestinului, de la cele mai marunte pana la cele mai complexe, de bani, de vindecare... Dar rugaciunea, dragostea pe care o asteptam trebuie sa o si cerem si sa ne rugam. Daca nu, toate trebuie lasate in grija Domnului.
Mi-a placut odata sa ascult predica unui preot foarte cunoscut la noi in tara care cunoaste foarte bine miscarile misionare si care acesta le vedea cu o toleranta deosebita, si tocmai pentru ca acest lucru trebuie sa il faca oricare dintre noi. Toleranta intre semeni, iubirea aproapelui, dragostea intru Hristos. Nu stim cine se va mantui, oricare dintre noi, poate chiar talharul. Asa ca nu vom sti nici ziua si nici ceasul. Dar indemnul de a urma Calea Adevarul si Viata pentru oricare dintre noi este vital. De altfel, am fi niste oameni fara suflu si suflare, ca sa nu zicem morti. Nici un fir de iarba nu se misca fara voia Domnului. Toate au un rost. Poate ca si faptul ca scriu aceste randuri nu sunt intamplatoare nici pentru mine.
Din orice avem de invatat in a primi ceea ce ni se da si ce ni se cuvine.

N-as vrea sa fac propaganda si nici prozelitism, nu vreau sa pic in mandrie si nici in meschinarie. Daca va sunt de folos anumite subiecte abordate precum in carti de Iosif Ton, atunci puteti sa aveti cateva titluri ca idee. Ca de exemplu, Spiritualitate si caracter crestin, Confruntari, Traind prezentul in lumina viitorului si lista poate continua.

4 comentarii:

lichiresti spunea...

Nu stiam de acest autor, dar mai facut curios si in timpul meu liber, care e limitat desigur, voi cauta cartile lui si le voi citi.
Ms. de informatie!

ella fairytale spunea...

Nu stiam nici eu de acest autor, pare interesante cartile lui.Multumesc de info!!Pupici!!

Diana spunea...

Cel mai simplu cred ca ar fi sa fim buni - indiferent de dogma religioasa pe care o propovaduiesc unii si altii.
Mi-e peste poate - de exemplu - sa inteleg de ce "caracter crestin" si nu, pur si simplu, caracter?! Practic, toate religiile au aceeasi finalitate: fericirea in Cer, nemurirea sufletului... Toate dogmele spun acelasi lucru, cu alte cuvinte... :) Dumnezeu e numai Unul, indiferent cum l-or numi unii si altii...
Ziua minunat sa o petreci!

Anca Vrinceanu spunea...

Lichiresti si Ella Fairytale multumesc de aprecieri.
Diana foarte bine punctat. Imi place enorm cum ai spus ca Dumnezeu e numai Unul si asa e...
va imbratisez

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info