Intalnirile cu prietenii de sarbatori

Incet, dar sigur se apropie pregatirile pentru sarbatorile de iarna. Cu bucurie sau nu, stres si alergaturi prin magazine, tot ce ne mai ramane e sa facem liste sau programari si sa terminam in graba ce mai trebuie facut pana la minivacanta.
Pentru multi jobberi luna decembrie inseamna incheieri de an, iar pentru altii inceperea pregatirilor. Te adaptezi din mers cu vremurile si cu vremea. Chiar, sa vedem ce ne rezerva vremea. Oricum traficul este infernal. O zapada ar da totul peste cap.
Asa, in mare cam stiu ce am de facut. Ma voi intalni cu rudele, prietenii, prietene care vor veni si cu cei mici, bineinteles prilej de bucurie pentru noi toti. In aceasta situatie cine credeti ca va da tonul distractiei? Cine ne va face programul?
Bineinteles, ca vom alege locatii cu un loc de joaca bucuresti special amenajat, unde vor avea spatiu de desfasurare si de distractie. Noi vom lua masa pe undeva unde sa ii ai in supraveghere, cat de cat.
In acest caz e mai greu sa facem turul magazinelor pentru ca nu ii mai desprinzi de acolo, din locul de joaca.
Casute, tunele, scari … sunt in lumea lor, a copilariei si a jocurilor frumoase. Dar, asa avem si noi timp sa discutam la o cafeluta, una-alta, ce s-a mai intamplat in timpul anului.
Prietenelor care au copii le iert absenta din timpul anului. Au un program foarte incarcat.
Deja am inteles ca sunt in pregatiri si cu Mos Craciun, caruia i-au scris, pana ajung scrisorile… he, he. Mie imi vine sa si rad, dar lor nu prea :)
D-abia astept impodobirea orasului, aerul rece de iarna, primii fulgi de zapada si sa simti linistea aceea interioara- de siguranta- si bucuria magiei de mare sarbatoare crestineasca.
Sunt momente care iti aduc realmente aminte de propria copilarie. Pe vremea cand ne trageam cu saniile, pe vremea cand aruncam cu bulgari si chiar gheata, uneori fiind periculos, pentru ca noi ne jucam de-a dreptul pe strada si nu aveam confortul si oportunitatile de acum. Dar, fiecare generatie are propria amprenta, propriul mod de viata si alt motor de a reinventa societatea.
Deja ma simt mult prea nostalgica si poate depasita, dar nu intr-atat incat sa judec, sa invidiez sau sa suprim dreptul altora de a avea alte oportunitati, alte viziuni despre viata.

D-abia astept sa ii revad pe prietenii mei, stiu ca sunt pe lista unora :) si avem programul stabilit si acest lucru nu poate decat sa ma bucure.

2 comentarii:

CARMEN spunea...

draga mea Ancuta, îmi place teribil faptul ca deja esti cu gândul la sabatorile de iarna :) Spriritul acestor minunate sarbatori ne va cuprinde pe toti, încet încet. Pe data de 30 noiembrie noi vom aprinde prima lumânare din Coronita de Advent, este un obicei pe care l-am adoptat de la catolici (sotul meu este catolic) si gasesc ca este atât de frumos. Coronita din crengi de brad miroase atat de placut în casa si da un aspect festiv... asa pot sa încep sa fac fursecurile si sa decorez casa cu alte mici obiecte specifice lunii dinnaintea noptii de Ajun, atunci când vom împodobii bradul. Niciodaa nu împodobim bradul inainte! Asa este datina si noi o pastram. Pentru mine aceasta perioada din 30 noiembrie si pâna pe 10 ianuarie, este cea mai frumoasa perioada a anului.
Iti doresc numai si numai bucurii! Sa fii sanatoasa si sa savurezi fiecare sarbatoare deplin!

Spunsieu spunea...

Pe mine sarbatorile ma agita la modul neplacut, ma scot din zona de confort. De-abia astept sa treaca!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info