Poveste sau povete de iarna

Ningea sacadat cu fulgi grei peste paru-i aninat care ii ingreuna scalpul si asa plin de problemele de peste zi. Isi trase jacheta peste umeri, isi puse manusile smotocite de puful de angora si in final trage UGG-eurile pana la genunchi.
Inainta greu in nametii iernii tarzii si isi facea socoteli la bani marunti cu bugetul pe care il alocase pentru tigari.
Trecea pe langa ghena de gunoi acolo unde un pisoi pestrit cu blana uda cauta niscaiva resturi de mancare.
Toti isi cauta un loc in lumea asta. Se gandi ea.
Inainta greu. Nametii se opuneau cu obstinatie in a fi doborati de UGG-eurile de firma. Si asa aruncase un pumn de bani pe ei.
In zare se arata o silueta matahaloasa care tragea cateva guri de alcool nerafinat iar cainii strazii umblau bezmetic prin mijlocul drumului. Parca toata lumea a innebunit.
La un moment dat isi aduse aminte ca o anumita persoana importanta din viata ei o atentionase ca prea ii "ies" in evidenta anumite lucruri asa i-a dat o tema si un ragaz sa isi dea seama care ar fi motivul care ii atrag atentia taman aceste lucruri.
De ce nu s-ar uita la pomii plamadati sau la ferestrele garnisite cu beteala?
In final, ajunse la buticul de peste drum unde un om ce parea infrigurat statea intr-o cosmelie metalica, neincalzita pentru a face un ban pentru sarbatorile de iarna. Hai, sa zicem ca era un butic non-stop.
Tejgheaua alunecoasa de gheata ce se prinsese de peste zilele geroase din ultimul timp nu prea mai arata imbietoare.
Ramo isi scoase mainile din manusi si innumara banii pentru pachetul de tigari pe care avea sa il devoreze la cafeaua de dimineata. Hartii si monezi care zornaiau ca niste clopotei la impactul cu tejgheaua.
Multumita de achizitie se intoarse pe un drum unde se afla si o biserica la care se facea priveghi la capul unui mort.
Deodata atinse pachetul de tigari in buzunar cu o strangere de inima. Fiecare tigara insemna 'un cui intr-un cosgiuc' asa cum multi fumatori mai glumesc.
Gluma sau nu adevarurile ies la iveala cand nu te astepti. Chiar daca te minti si altii mint.
Clopotele incep sa se auda. Fulgii de zapada se infig aprig in omat.
Drumul batut pana la butic a fost o plimbare in lumea problemelor de zi cu zi. 
Cand "iti intra cuiul" greu il mai scoti chiar si cu un cleste.

O. A.

7 comentarii:

coco spunea...

cu putina bunavointa...macar injumatatite!!

Mirela spunea...

Sărbători fericite în continuare! Un An Nou cu sănătate, reușite pe toate planurile, bucurii alături de cei dragi! La mulți ani,

Diana spunea...

Am venit sa iti urez sa ai un an cat mai bun! Sanatate sa ai si multe bucurii, impreuna cu cei dragi!
La multi ani! :)

Anca Vrinceanu spunea...

Multumesc. Un an nou fericit

Anca Vrinceanu spunea...

La multi ani, Diana!

CARMEN spunea...

Acum, pentru ca ultimele ore ale anului 2014 sunt gata să treacă prin clepsidra timpului si anul 2015 este aproape să-şi deschidă primele file albe, necunoscute, trimit urari de sănătate, bucurii şi mult noroc! LA MULTI ANI!

Vienela spunea...

Eh, e greu pentru fumatori. Chiar si stiind ca nu fac bine, ei continua sa bata "cuie". Ce vrei, fiecare om e dependent de ceva: unii de vorbe bune, altii de laude, unii de tutun, altii de bautura, unii de lumina, altii de umbre. :)))
La multi ani!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info