Pregatirea constiintei de sarbatori

Pentru ca suntem in prag de sarbatori furia pregatirilor ne cuprinde pe toti.
In tot acest vartej uitam de fapt valorile principale ale sarbatorilor de Craciun.
Uitam sa ne tinem nervii acasa, dorim si visam la super petreceri, cand de fapt e o sarbatoare a bucuriei, a nasterii, a unui nou inceput. Si asta de milenii.
In multe familii, din nefericire, din cauza neintelegerilor a lipsurilor, si nu neaparat de bani, se instaleaza crizele de nervi. Pufnesc, trosnesc.  In fine, nu le sunt boii acasa.
Cand tot ce ai putea face, e sa te gandesti si la aproapele tau, la lucrurile pe care le-ai facut, unele de care iti pare rau, iar altele bune pe care le ai de facut si mai poti sa le faci.
Imi plac familiile gen Saga.
In ultimele decenii se pune foarte mult accent pe egoism sau ceva care sa para mai bland, un egocentrism mascat, o masca a bunatatii, dar care de fapt e avida de recompense si tot magulitoare pentru ego.
In spatele smartphonurilor si a computerelor ne vom transmite robotizat si in timp virtual tot felul de felicitari (pinuri, buzzuri, emoticoane) si asta chiar cu membrii familiilor.
Desi, limitele spatiilor fizice sunt intr-un fel micsorate tot datorita mijloacelor tehnice, de exemplu, ca sa ajungi dintr-un cartier in altul iti ia o ora si tot asa iti ia sa ajungi intr-o localitate in alta sau chiar insemand un zbor cu avionul, tot departe suntem unii de altii si nu avem timp sa ne vedem. 'Too busy' si pana la urma se ajunge la 'Too late'.
Prea tarziu sa recuperezi timpul alaturi de proprii copii, frati, surori, verisori si cumnati si alte rude si rubedenii.
Chiar si timpul e nemilos si se razbuna.
Sa speram ca ne vom stradui sa fim mai buni, sa se miste ceva in sufletele noastre pentru a umple inimile de bucurie si nu poftele burdihanelor.
Avem nevoie si de reflectie in aceasta perioada si nu numai la lista de cumparaturi

Un comentariu:

ella fairytale spunea...

Ma recunosc si eu in crizele de nervi, stresul cotidian isi pune amprenta si asupra mea. Sarbatorile ar trebui sa fie ceva la care sa meditam, sa fim mai buni, mai frumosi psihic.

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info