Ti-ai izolat casa?

Taman ca a venit iarna pe unii i-a gasit cu casa deja pregatita si captusita cu tot felul de materiale inovatoare din domeniu cum ar fi: placi de polistiren, acoperire/protective, incalzire si chiar si aplicatii solare.Nu e numai o moda in a-ti termoizola apartamentul sau locuinta, dar si extrem de necesar.
Cu timpul casa se subrezeste. Daca nu ai grija, incep sa te lase toate. Nu e mult pana la o inundatie, pereti igrasiosi si altele toate cele.
In Bucuresti sunt multe cartiere in care blocurile au fost reabilitate. Exista si firme in domeniul izolatiilor precum www.e-izolatii.ro
Noi chiar am realizat acoperisul blocului. Este mai greu de suportat investitia atunci cand locuiesti la casa pe pamant.
Nu ma pricep indeajuns de mult, dar stiu ca am inceput si noi sa ne lovim de lucrurile acestea mai ales ca vremea a inceput sa isi spuna cuvantul peste blocurile noastre din anii’80.
Un lucru, ma bucura ca au fost construite dupa cutremur, ceea ce ar parea mai sigure. Dar, totodata au fost construite la foc automat si nu au fost chiar asa bine finisate. Am avut de furca in anotimpurile ploioase, nemaispunand de tevarie.
Cred ca ar trebui facute de la cap coada toate coloanele de apa, dar d-abia ce am iesit cu cheltuielile la liman. In timp, usor si sigur vom trece la treaba.
Cu aerul conditionat am putea spune ca am scapat pe anul asta. Daca tot a venit iarna. Un lucru tot inbucurator este si acela ca nu ne-am pus repartitoare. Ar fi fost cumplit. Si nici cu centrala nu prea e rentabil. Toate acestea depind de consumul propriu, de vecini, de locatie, pana la urma si din alte motive. Daca ai in casa persoane cu diverse afectiuni ar fi cumplit sa stai cu mana pe robinet si sa inchizi caldura. De aceea, cand iei anumite decizii trebuie sa te gandesti la multi factori.
Cand e vorba de o firma sau hale industriale incepi si faci multe calcule si apelezi la firme profesioniste.
Mi-ar fi placut sa lucrez la o astfel de intreprindere la departamentul logistic. Imi e dor de primul meu serviciu din domeniul proiectarii. Dar, atunci nu aveam deloc viziune. Nu vedeam lucrurile in ansamblu. Ne chinuiam cu totii sa invatam windows ’95. Si se faceau cursuri in masa, deoarece aparusera computerele personale si ni se pareau niste roboti in miniatura, ce sa mai gandim atat de departe si cu logica.
Dar in timp acesta a adus beneficii proiectarii care te salveaza mult la calcule, desene si alte situatii. Acum poti chiar gasi firmele specializate instant, doar cu un click. Acestea ofera o multitudine de servicii putand sa ii contactezi in mod real.
Referitor la material de protective exista si echipamente ignifuge care te salveaza de la un eventual dezastru. 
Trebuie sa luam seama la ce ne sfatuiesc specialistii si sa avem grija de ‘acoperisul’ pe care il avem deasupra pana nu e prea tarziu si ne va parea rau ca nu am facut-o din timp.
Gata, va las cu atatea sfaturi pe care de altfel puteti sa le aflati de la adresele pe care vi le-am indicat.

Un comentariu:

ella fairytale spunea...

Cred ca toate blocurile au fost facut asa la repezeala, tare imi e frica de un cutremur mare. Sa speram ca va fi bine. Multumim pentru informatii!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info