Unde dai si unde crapa

Daca nu ai chef si esti intr-o dispozitie proasta nu-i indispune si pe ceilalti, pasandu-le problemele tale ca si pe o vina a lor a ceea ce ti se intampla tie.
Nu imi plac oamenii care nu stiu sa se exprime clar sau sa comunice, nu neaparat scuze, ci o stare de amanare a unor momente grele sau importante din viata lor. Atunci, clar. E de inteles ca nu iti mai arde sa iesi la un suc, la o pizza sa vorbesti dimineata sau in toiul noptii asa cum o faceam candva.
Daca nu ai aflat de starea prezenta a unor cunostinte, esti prins doar cu imaginea ultimelor intalniri sau destainuiri de ore intregi la telefon. Ca erai bine. Ca erai intr-o relatie nemaipomenita si ca esti intr-o stare permanenta de autodezvoltare si la tine e mai ceva ca la toata lumea.
Cine ar fi atat de cinic sa te sune chiar in  momente dificile pentru te 'deranja'?
Bine, ca e si ghinionul aceluia care suna taman cand nu trebuie intr-un moment nepotrivit de-ti versi tot naduful pe el.
Chestii de gen mi s-au intamplat si mie. Recunosc.  Dar exista si momente sau situatii in care poti clarifica problema. Nu neaparat a te scuza, in caz ca ti se pare sub demnitatea ta.
Cateva generatii sunt prinse intr-un anumit narcisism. Sunt acei oameni care au vrut sa se depaseasca pe sine, propria conditie si mai mult de atat sa faca lucruri peste putinta lor. Nu tuturor le iese. Ghinion.
Bine, asta nu inseamna ca trebuie sa si mori de foame sau sa fii intr-o delasare continua pana la degradare. Nu sunt vremurile de asa maniera incat sa te ajute.
Imaginea pe care am surprins-o intr-o seara pe bulevardul Magheru cand am vazut un fost coleg, bine situat, neprezentand probleme pana la data cu pricina, cautand intr-un tomberon de gunoi a fost terifianta. Nu stii cum te aduce viata, nu stii ce se va intampla. Unii specialisti sustin ca proiectiile pe care le faci pentru viata ta, cam la rezultatele respective te poti astepta. 
Acea imagine din seara tarzie mi-a dat toata logica asta peste cap. 
Nu cred ca acea persoana s-a gandit vreodata ca va cauta in gunoi. Refuz sa cred.
Asa ca, e si pacat sa ne lalaim atata si lamentari de fite de corporatisti.

(Sa nu se supere toti corporatistii pe mine. Stiu ei care)

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info