Jocul pe o carte

Jocurile copilariei se transformasera intr-un amplu carusel al credintelor de mai tarziu. 
Un simplu semnal parea ca transforma lumea intr-una miraculoasa. Zambetul mamei care ii aducea tot ce pofteste ii crease o modalitate de comunicare crezand ca aceasta era bogatia vietii.
Credea ca ruleta cazinoului care arata numerele 'norocoase' ii vor schimba radical viata aducand acel nivel de satisfactie al bucuriei maxime, cel pe care il creaza adrenalina.
Pumnul de bani pe care il lua, insa doar cu promisiunea ca ar putea sa ia inca o data pe atat daca l-ar fi lasat gaj atunci pentru a castiga potul cel mare il facea pe 'marele Gatsby' sa nu mai place din sala mare cu fumul gros pe care l-ai fi taiat cu cutitul si cu muzici si lumini strafulgeratoare.
Cine nu vrea sa castige loteria vietii?
Isi spuse atunci in gand atunci ca ar trebui sa ii faca pe toti fericiti si sa nu se mai creada despre el ca este fiul risipitor. Asa ca nu se indura sa plece si nu sta prea mult pe ganduri si arunca cu pumnul de bani pe masa cu jetoane.
Albe si negre.
O alba-neagra. Tarziu in noapte. In noaptea cea neagra cand linistea noptii arata ca oameni sunt dincolo de geamuri niste adormiti care isi fac bine sanatatii. Poate niste prosti.
Cat ar putea dura acest du-te vino al refuzului de a vedea realitatea?!
Isi spuse ca astia dorm pe capete iar el se distreaza la maxim. Mai stii?!
Norocul cel mare sau potul vietii lui este ca are o familie extraordinara care l-a asteptat ca mai intotdeauna cu cartile pe fata. Insa e mult mai tentant cand jocul care se deruleaza pe o carte intoarsa arata nivelul de curaj maxim.
Un curajos - (A...) - care isi spune batand cu pumnii in piept ca darama muntii.

(DR)

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info