Tabieturile de dimineata

Nici nu rasari bine soarele ca se trezi inainte ca ceasul sa sune. Se smotocea si se intindea pe frumoasele lenjeriide pat proaspat achizitionate.
Timpul nu a mai avut rabdare cum bine zicea cineva un emerit si asa treceau zilele si noptile de cand gandurile schimbarii ii bateau la portile mintii.
Orice schimbare majora in mare parte inseamna sa incepi cu lucrurile care te inconjoara, lucrurile cu care iei contact, lucrurile care te ‘contamineaza’.
Rezolutiile noului an nu pareau asa semete, insa nu putea sa mute muntii din loc de indata. Cat si-ar fi dorit sa isi soarba cafeluta in tihna pe terasa din fata casei ideile ii izvorau una-dupa alta bulversand planurile imediate.
Se rezuma sa isi faca in lene patul invelindu-l cu aceste cuverturi de pat 3D care pareau ca lucrurile ies la realitate.
Imprimeurile cu flori pareau sa tasneasca astfel incat sa o cuprinda in brate si sa ii dea curaj in fiecare dimineata ca viata ar putea fi si rai si nu numai cu mintea sa stea in iad.
Arunca cateva linguri de cafea in espressor apasand energic pe butonul de pornire. Pufaiala aburului iesea zgomotos, bolborosind ca o locomotiva. Daca ar fi ras de asta si-ar fi putut inchipui ca poate face si o excursie la munte. Doar daca ar gandi mai pozitiv. Numai aceste asocieri o faceau sa se hlizeasca in sine.
Zorii zilei mijeau printre jaluzele. Afara totul in tacere. Poate vreun latrat haotic al unui caine vagabond sa mai zdruncine putin aerul tare de dimineata.
Nimic altceva nu si-ar fi dorit decat sa se aseze in pozitia de lotus si sa asculte putina muzica. Frica de a mai apasa pe butonul televizorului parca o face sa se zgribuleasca putin. Nu mai isi dorea nici o stire. Nici macar ca oamenii sunt calcati pe trecerea de pietoni.
Ar fi vrut sa isi mai lase privirea sa se rasfete cu florile cuverturii care pareau sa o imbratiseze. Si ar fi dorit o lume mirifica pe care doar intr-un somn bun o poti intalni.
Bine ca nici a avea cosmaruri ar fi imposibil. Lista cu ‘to do’ o astepta pe frigider. Poate doar asa ceva mai racoros o poate aduce la viata. Lucruri mici dar esentiale. Lucruri mari imposibile de moment.
Cine stie ce ii ma aduce ziua?
Totul se petrece in tabieturile de dimineata ca doar ‘ziua buna de dimineata se cunoaste’ si ‘cine se scoala de dimineata departe ajunge’.

Butonul amintirilor este pe off. Poate e mai bine asa. Nici un vis, nici o reminescenta. 
Se tranti in pat si stranse in brate florile.

3 comentarii:

ella fairytale spunea...

O poveste frumoasa cu multa iubire si cuverturi de lux!

Anonim spunea...

imi place. cateva minute petrecute printre flori si vise :)

Anca Vrinceanu spunea...

:)

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info