La o parola intr-o 'pauza' de cafea

Cineva zicea de curand la un status ceva de genul ca daca ai citit Dostoievski nu inseamna ca trebuie sa ceri de la birou masina si telefon mobil si o mie de euro pentru doar un post agent vanzari.
Din vastele mele cercetari pe piata autohtona e clar ca nu prea ai cum, desi in anumite situatii poate s-ar impune, ca de altfel ar zice si oamenii aia ca nu ai ce cauta p-acolo. Pai, daca te prezinti la ditamai mamutul de multinationala care se lauda cu vanzari de milioane de euro si ofera un astfel de loc de munca nu o sa te duci in intampinare doar ca oferi un ajutor benevol. Lucrurile astea le faci intr-un alt context la institutii sociale, camine de batrani, case de copii etc.
N-au nici o legatura astfel de activitati in asemenea locuri si bineinteles ca undeva tanjesti tot sa te agati de ei cumva. 'Ca poate se elibereaza un loc si cine stie te faci p-acolo de folos', motiv pentru care s-a rasturnat situatia locurilor de munca din interior si a determinat o deteriorare a functionarii echipelor de lucru. Stiti cum se spune toate au un rost.
Eu incerc sa ma exprim mai neaos asa. Ca si cum as sta la o cafea cu cineva si mai schimbi pareri.
Imi vine si sa rad ca la o rubrica speciala pe la tv sunt tot felul de tipsuri realizate de cercetatori in diferite domenii. 
E o arta pana si a-ti pune gene, asta intr-adevar la rubrica de stylish! :)) Pana la urma si asta e o arta :)) Si nu stiu de ce mi-a venit asta in minte acum. Poate ca dai doar din gene si iti arunci ochii peste cap si pletele in vant si poate, poate cine stie reusesti ;)
Situatiile cum se prezinta ele in real sunt total diferite de cartile de dezvoltare personala, de ceea ce spun expertii, mai ales cele americane. Pentru mine chiar daca nu ma recomand a fi o cititoare de Dostoievski nici cu cele de NLP nu prea stau bine. Mi-au placut recunosc. Au un efect de scurta durata si te fac sa crezi ca faci parte din ele. Ca esti asa, cum zice acolo 'ca la carte'.
Intr-o lume in care este aproape in razboi chiar daca nu sunt efectiv bombe cu efect imediat, ci doar asa cat sa ne omoare lent, dar bine; nu cred ca pot oferi solutii palpabile si de durata.
Depinde bineinteles si de abilitatea fiecaruia de a se pune in valoare, de a cere ce i se cuvine, ce crede ca i se cuvine, depinde de locul in care esti, cine te inconjoara, cu cine stai de vorba  de a te apara pana la urma, insa toate la timpul lor, chiar si spatiul geografic in care te afli, in traditia locurilor in care te ai nascut si ai invatat, ca de altfel cred ca e foarte greu doar sa te crezi ca pasesti pe taramurile fagaduintei.
Ma rog pana la urma, cam fiecare pluseaza cum vrea si face ce vrea. Intr-adevar ai dreptul sa iti incerci norocul, dar si asta se recomanda cu masura ca pe urma nu-i a buna...
Linia dintre normal pana si partea cealalta e insesizabila.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info