Scurte idei de business

Pentru cei care detin mici business-uri in domeniul centrelor de frumusete si nu numai sau cei care sunt la inceput de drum au ocazia sa schimbe sau sa achizitioneze echipamente estetice second hand.
Pana dai de cap unei afaceri e mai greu, mai ales daca nu ai un capital consistent.
Si mai ales daca simti ca vei risca. Un om cu simtul afacerii nu isi arunca toti banii intr-o piata saturata si poate doar sa incerce astfel avand si planul B (planul de rezerva).
Un centru de infrumusetare sau de intretinere inseamna sa ai o gama diversificata de servicii.
La receptie te trezesti cu telefoane din partea eventualilor clienti ca isi doresc si alte servicii care taman pe acelea nu le ai. Si credeti-ma ca pentru clientela trebuie sa multumesti pe toata lumea.
E deja inca un client pierdut.
Ai multe servicii dar taman pentru cele care un aparat sofisticat le-ar putea face si nu il detii.
De asemenea, acestea se mai uzeaza si e musai sa faci si o revizie sau cate o reparatie. Cauti in stanga si in dreapta tot felul de service-uri.
Tocmai de aceea puteti sa cautati echipamente estetice second hand si sa dati un tur virtual pentru a va face o idee.
E precum in cazul aparatelor electrocasnice sau a diverselor aparate electronice. Ca doar nu o sa iti cumperi mereu laptopuri, televizoare sau masini de spalat. Mai faci cate o revizie sau o reparatie. Bineinteles cand mai ai ce salva. Insa in afaceri sunt multe cheltuieli neprevazute. Intra multa logistica si multe consumabile pentru a-ti mai permitie schimbarea tuturor acestor echipamente.
Si, totusi un sfat. Rugati-i pe cei care va fac aceste reparatii sa va dea noi instructiuni de utilizare care sa fie impartasite si celor care le utilizeaza in mod curent. Nu doar sa ii comunicati ca l-ati reparat si sa il apostrofati ca “De ce nu merge? Ca doar l-am reparat de curand”
'Pai d-aia' ca acum are noi comenzi, e mai fragil si tehnica a ajuns sa ne conduca.
Eu observ lucrul asta si la computer. Daca nu il folosesti asa cum vrea el isi face de cap. Ramane tot cu comenzile lui si asa cum a fost setat, chiar daca inainte mergea altfel.
Da, pentru ca eu cred ca am ajuns noi robotii tehnicii iar aceste aparate au inceput sa fie insufletite.
Mie de exemplu mi s-a intamplat si chiar de curand sa ii dau o comanda de transmitere a unor mesaje iar el a trimis razna de mai multe ori. Pentru ca are update-urile lui si cere multa rabdare si chiar “atentie”.

Tehnica se mai razbuna si pe noi, oamenii, cei care i-am dat atata atentie si am lasat atata inteligenta inovatoare in ea prin mintile sclipitoare ale oameniilor de stiinta.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info