Despre cum sa fentezi dreptatea in numele bolii

Despre locul de munca si angajare este foarte greu de discutat deoarece are un cadru legislativ larg si e treaba altora, mai putin a noastra si a mea.
Ceea ce ma intriga este faptul ca unele persoane aflate intr-o situatie delicata a starii de sanatate doresc si nu se lasa, luptandu-se din rasputeri in a ocupa chiar functii de conducere pe care in mod legal nu prea au cum sa le ocupe, cu atat mai mult functii de conducere sau ce sa mai zicem de functionar public?
Din cate stiu unul din criteriile de selectie si chiar obligatoriu era sa ai o stare de sanatate foarte buna.
Bine, ca in Romania e hilar, la ce grad inalt de boala este populatia. Dar... totusi.
Ce ma intriga cel mai mult este ca instinctul de putere si avaritie manifestat de unii oameni aflati intr-o stare de suferinta sunt inca avizi de putere, chiar de stiu ca vor comite faradelegi si cel mai urat e ca in momentul cand sunt trasi la raspundere pentru niste fapte abuzive sunt bolnavi. 
Fereasca Dumnezeu, se pot intampla multe si toti suntem pasibili in fata sortii care ne rezerva 'surprize'. Nu prea avem control.
Dar cand afli ca nu e prea buna cu sanatatea ta mai stiu ca poti sa te retragi pe alte posturi, sa iti vezi tihnit si concret de sanatate, sa ai un alt orar la locul de munca etc.
Dar daca in Romanica merge de ce sa fiu eu mai prost? gandeste romanul.
Daca iese treaba chiar si cu aplaudatul, cu chermeze, trai bun, hihoneala si distractie? Nu iti mai aduci aminte nici de copiii de acasa.
Va zic Doamne fereste, dar nu poti sa spui ca esti bolnav cand trebuie sa raspunzi in fata legii, iar cand furai erai apt din toate punctele de vedere pentru situatia de atunci.
Nu zice nimeni sa fii pe esafod, sa dam cu pietre. Dar macar in ultimele clipe sa ai putina credinta si sa lasam lacrimogenele, ca la cerseala pe romanii nu ii intrece nici naiba, un lucru caracteristic pentru ei, dovedind-o chiar si dincolo de granite.
Ce sa zicem...toate gandurile bune pentru multi oameni suferinzi si care traiesc foarte de greu de ani de zile si nu prea  ii ajuta nimeni, nici chiar propriile familii care sunt deja sleite de puteri, atat din prisma eforturilor depuse dar mai ales de sistemul sanitar pus la pamant de aplaudacii de pana acum.
Voi cum vedeti astfel de situatii?

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info