'Nu mai interveniti in prietenii'

Stii momentele alea in care vrei sa ii arati unui prieten increderea si condescendenta ta fata de el marturisindu-i din experienta ca de unii oameni din anturaj ar fi bine sa fie 'garda'.
Asta pentru ca tii oarecum la el si nu ai vrea sa fie luat la misto si peste picior, pentru ca stii ca nu ar merita asta si nu ai vrea sa fii nici chiar in mod indirect partas.
Dar il vezi pe acest prieten ca iti anuleaza toata increderea cu obstinatie dorind sa isi arate increderea in propriile forte lasandu-se de fapt pe mana acelor persoane. Pana la urma ii cred pe cei care nu mai vor 'sa se bage' si isi spun 'lasa-l in pace ca o sa se descurce' sau ceva de genul 'mai bine nu ma bag ca tot prost iese'. Si, de multe ori asa e. Iese prost. Stiti acele situatii cand se intervine in cazul sotiilor snopite in bataie de catre sotii lor si devii martor la un eventual incident iar tu ramai sa dai cu subsemnatul si cu amenintarile sotului care te-ar putea hacui iar dansa se intoarce la el deoarece pana la urma il iubeste.
Vezi ca dintr-un bucluc din asta ei se impaca, iar cum bine va dati seama voi v-ati pierdut niste cunostinte ca de fapt prieteni nu se pot numi.
Uneori ne zicem si noi ca 'mai bine cu asa prieteni lipsa'.
Dar viata nu e facuta numai din prieteni buni.
Asta o invatam noi la scoala si in alte vremuri.
Acestia pe care vrei sa ii aperi se simt oarecum slabi in fata ta. E ca si cum tu pari ca ai putere mai mare si ca stii mai multe. Si asta nu se poate, pentru ca ei sunt cei mai destepti.
Pana la urma din prieteni si cunostinte iti devin chiar dusmani.
Un comentariu:

Diana spunea...

Oh, sa fii martor intr-un caz de violenta in familie e greu si - e drept - risti sa strici o relatie pe care o ai cu acei oameni dar nu doar pentru ca ei se impaca... Foarte bine, sa se impace, sa te ignore! Esti intre cei care au trecut la fapte, nu doar semneaza petitii impotriva violentei in familie. :)Nu-i putem salva pe oameni de... eu lor!
La alte aspecte e mai mult de "comentat".:)
Numai de bine!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info