Ce ziceti despre joburi si alegerea locurilor de munca?

Ce este important pentru voi atunci când vă găsiţi un job sau sunteţi în cautarea unuia?
În Romania printre mulţi angajaţi s-a ivit o mare competiţie în ceea ce priveste statutul la job. Astfel, ei întreabă ce faci şi pe ce post eşti. Uneori este mult mai important ce eşti, în viziunea lor, ce functie ai, decât ce eforturi depui sau ceea ce ştii. Şi de fapt acest lucru îi intereseaza cel mai mult pe angajatori. În mod firesc, nu?
Mi se pare totuşi că este o discordanţă. Pe o piaţă a muncii destul de încercată cu joburi foarte puţine şi cu o recesiune economică care nu se mai termină să stai acum să mustăceşti că prietenul, colegul nu are o funcţie de răspundere îndeajuns de mare sau un confort fiananciar mi se pare de-a dreptul caraghios. 
Ar fi bine să dau si cazul meu. Dacă aş fi avut bani nu aş mai fi căutat job sau dacă aş fi avut destui aş fi investit în ceva, într-un mic bussines.
O meserie trebuie sa aibă toată lumea mai ales că după 30 de ani, este o părerea de-a mea, deja trebuie să ai stabilite nişte criterii şi eventual vreo două trei meserii.
Am observat că românii sunt foarte fuduli şi ca indiferent care ar fi starea lor materială, chiar şi precară, tot refuză să muncească pe motiv că joburile sunt sub nivelul lor de pregătire.
După părerea mea şi mintea mea, una era la 20 de ani alta e la o vârsta adultă şi în zilele de azi. 
Chiar eşti dispus să faci foamea numai pentru că ai facut nu ştiu ce facultăţi şi mastere şi eşti un intelectual redutabil?

De fapt aceşti oameni au pierdut contactul cu realitatea demult.
Au învăţat de la generaţiile anterioare de oameni frustraţi că trebuie să ajungi cineva.
Bine, într-adevăr nu poti spune că poţi face orice în orice conjunctură cu orice sacrificii.
Dar, totodată necesităţile şi vicisitudinile vieţii te pun în situaţii cand trebuie să te descurci şi mai ales să munceşti.
Spor la treabă!Un comentariu:

Diana spunea...

Cred ca depinde foarte mult de locul de munca ce li se ofera... Tu ai accepta, de ex, sa mergi la un loc de munca unde sa stai intre 8-12 ore si sa castigi minim pe economie (netul insemnand putin mai mult decat ajutorul social si, adesea, mai putin decat indemnizatia de somaj) lucrand ceea ce nu stii (la inceput) si nu-ti place?!
Pe de alta parte, cei care refuza sunt dintre cei care au de ales, adica nu sunt muritori de foame si nu au copii in intretinere, sau au indemnizatie de somaj, ajutoare sociale etc.
Cred ca varsta nu are legatura... Exista "calatori prin viata" care nu se ancoreaza nicaieri - pentru ei e o provocare (un fel de sport extrem) sa vada cat rezista traind de pe o zi pe alta. :)
Un minunat weekend iti doresc!

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info