Prietena cu regina noptii

Toate nopţile păreau la fel însă de când veni vara ceva se schimbă.
Plimbările la amurgul târziu al soarelui când norii de seară se adunau cete pe cer, pete de culoare roşietice şi parfumul pregnant de Regina Nopţii, acesta era ingredientul de care îşi va aduce aminte că la braţ îl avea pe acest tânăr care avea să îi schimbe serile de acum înainte.
Ziua se spune că e dedicată muncii, chiar dacă ar fi şi munca câmpului şi chiar mai mult de atât. Însă Ina avea planuri mari…
Dupa amiezele privea cum grădinile curţilor împrejmuite de scânduri păreau că se inundă în zeci de culori şi că o savoare anume era dată de floarea minunată care îşi revenea îndată ce era ascăldată în apele veşnicei tinereţi. Minunata Regina părea să îi şoptească multe, mai ales că oaresce legături le avea cu America. Nu degeaba telefoanele din noapte sunau şi anunţau venirea unor colete cadou. Verişoarele bune ale Inei plecate mai bine de douăzeci de ani peste Ocean păstrau legătura cu familia din ţară pentru a îi ştii bine şi nu total abandonaţi, deşi aceştia din urmă reuşiseră să îşi facă o cu totul alta viaţă decât cea a Inei şi a surorii ei care încă mai locuiau într-un orăşel de la poalele munţilor. O pală de vânt.
Ina aştepta bineînţeles cu nerăbdare şi alt telefon.
De aceea, pentru că mâine avea să ridice şi un colet de la poşta din centru ştia că va fi la unison cu frumoasa Regina a Nopţii ce împărăţea în grădină.

Ina avea să ridice din colet si frumosul Ricci Ricci by Nina Ricci un delicat parfum cu iz de tuberoza indiana si trandafirul, patchuli si lemn de santal si bineinteles completate de extraordinarulmiros al Reginei Noptii.

 Text participant la Clubul condeielor parfumate

2 comentarii:

Diana spunea...

Regina noptii, floare pe care o astept cu nerabdare sa infloreasca! :)
Ar trebui sa-mi cumpar un parfum, pentru perioadele cand Regina noptii nu e in floare. :)

ella fairytale spunea...

Hmmm...o poveste parfumata.Frumos.

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info