Minciuna salvatoare vs minciuna de prezentare

Exista in jurul nostru tot felul de oameni multi dintre ei toxici. Traim intr-o lume a minciunii sau ei traiesc propria lume mincinoasa avand o stare pe masura.
Uneori minciuna e salvatoare, nu te lezeaza. Insa atunci cand e facuta cu diverse intentii devine periculoasa.
Nu intelegi prea mare lucru de la oamenii mincinosi. Ce fac, cu ce se ocupa exact unde merg, unde locuiesc.
Mai bine te dezici de ei si ii lasi in plata lor ca pana la urma adevarul iese la iveala chiar daca mai tarziu, dar simplul fapt ca nu prinzi momeala lor e un lucru esential, pentru ca te-ar baga intr-o nebuloasa. Te-ar bulversa. Nu mai stii ce e real. Iar acea persoana cine ar putea fi sub atatea masti, in fond?

Acesti tertipari nu au prea multe calitati si nici prea mari sorti de izbanda. Cei din jurul lor incep usor -usor sa realizeze cam cu cine au de-a face si chiar se poate profita de pe urma lor ajungandu-se sa fie folositi pentru practici oneroase, ca de altfel aceasta e singura lor calitate.
Pana la urma nu au mandria propriei constiinte atunci cand mint. Pentur ca, atunci cand esti un om curajos pentru tine insuti, cand ai o verticalitate, nu te mai cobori si nu ti-ai mai obosi mintea sa nascocesti minciuni si chiar pretexte.
Sunt multe tipuri de minciuni. Printre care am mai gasit una. Minciuna distractiva. Ceva de genul ''hai sa vorbim vorbe" un fel de oha. 
Oricum e o tendinta mincinoasa in cadrul relatiilor interrumane din zilele noastre pornind chiar de la simpla prezentare de a te da altceva sau altcineva decat esti. Dupa aceea urmeaza tavalugul de minciuni.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info