Enough Said - 2013

Enough Said - "Gata, s-a spus destul" face parte din

comediile americane, filmele ''de casa'' cum le spuneam candva avand ca public target de peste 40 de ani. In rolurile lui Julia Louis Dreyfus, James Gandolfini Catherine, Keener Toni Collette si Ben Falcone.

Nu avem de a face cu un joc spectaculos insa ne surprinde naturaletea mesajelor jocului pus in scena de actori. Actori care sunt oameni ce par simpli fara o falsa modestie, ducand o viata de mijloc si problemele pe care le intampina oamenii in viata de zi cu zi.
O mama divortata pe nume Eva isi castiga painea facand masaj la domiciliul clientilor si prin prisma meseriei ia contact cu diverse persoane. Ea la un moment dat il intalneste pe Ben un barbat nu prea aratos, dar de care se indragosteste treptat mai ales ca si acestea pare disponibil pentru o relatie.
De aici incepe problematica iubirii la varsta adulta. Conceptii si preconceptii. Amandoi s-au intalnit la o petrecere si tot amandoi au doua fiice din casatoriile anterioare. Eva se imprieteneste fara sa vrea mai intai cu o clienta care ii povesteste de fostul sot cat de odios era. Mai mult sau mai putin isi da seama ca fostul sot al acestei cliente pretentioase este chiar Ben.
Din dorinta de a afla mai multe despre el continua sa mearga la Marianne, cea cu o casa in stil feng shui si care nu conteneste cu criticile aduse lui Ben.
De aici, Eva incepe sa isi insuseasca un anumit comportament influentand-o in relatia cu Ben. Acesta realizeaza ca nu mai e totul ca la inceput si nu mare i-a fost mirarea cand a gasit-o in casa la Marianne cand a venit sa si ia fiica sa o duca la scoala.
De aici, un punct culminant si sensibil, care nu mai e comic. E ceva apasator si emotionant.
Ben foarte abatut ii spune Evei ca nu vrea o copie a sotiei si ca se simte tradat, ceea ce e mult prea mult pentru varsta si experienta lui.
Toate sicanele sotiei indreptate asupra lui erau despre obiceiurile de a manca, de a se imbraca sau despre greutate. Un lucru destul de sensibil pentru americani.
In final Ben ar vrea sa dea o sansa relatiei si Eva de asemenea. 
Am putea zice ca este vorba de un film al iubirii si dragostei care poate sa apara la o varsta mult mai inaintata.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info