Orasenii au fost mai rasfatati

Multa lume huiduie si fostul regim si educatia dinainte stiti voi care pentru a nu mai mentiona. Printre cei crescuti la oras se innumara cei mai nemultumiti. Ca n-au avut, ca n-au dres, si ce mai observ ca este un fenomen infloritor in sesiunile acestea de dezvoltare persoanala in care li se spune ca nu au fost indeajuns de invatati de parinti, cum sa spuna nu, cum sa fie fericiti, cum sa refuze si cum orice realizeaza fac rusinos. Rusine, rusine peste tot. Daca ar fi romanii atat de rusinosi cred ca am fi fost o natie mai civilizata. Dar, lasand aceste lucruri am avut ocazia sa cunosc studenti veniti in capitala din te miri ce localitati, care mai de care mai izolate, chiar din munti. Si care mi-a fost mirarea ca nu au spus deloc cat le-a fost de greu. Nu spun ca le ingheta fantana iarna, ca erau prezenti de mici la treburile gospodaresti iar acum ii vad mandri cand se duc acasa si o pozeaza pe bunica lor cu broboada pe cap si o puna pe facebook mandri. Si eu sunt tare mandra de ei. Isi iubesc familia, neconditionat.
Multi din generatiile trecute au fugit prin Americi, Canada si alte zone cu ura fata de noi, ori ce-i drept si fata de sistem, si nici gand sa isi mai aduca aminte de cei din tara.
Sunt mii de pensionari la limita subzistentei si veti afla totusi ca au pe cineva plecat acolo departe cu bagaj si sunt dati uitarii. Care  bagaj? Bagajul de cunostinte dobandit, cu educatia oferita si dovada cea mai palpabila a unei cresteri in conditii optime pentru copii,  ca sunt zdraveni, nu au fost opariti, nici fripti si nici nu i-a scapat din brate si nici calcati de masini.
Vreau neaparat sa fac un exercitiu si cu mine si sa nu uit cum au fost acele vremuri si ce sacrificii se faceau si pentru meditatii, si pentru un blue jeans si pentru biet de casetofon de care tare mandra-s ca l-am avut. Fie el si rusesc. Ca asa era. Si chiar si acel spray de la Farmec.
Ca te au invatat parintii ce stiau si ei la randul lor de la proprii parinti, ca asa trebuia si asa era atunci. Poate nu a fost exceptional, dar totusi.
Că acum, vai ... ca de la ce ne-au oprimat parintii ca ni s-a spus sa facem asa si asa si nu aia. Si, culmea cei care sunt cei mai nemultumiti au o cariera si isi castiga o paine buna. Chiar datorita acelor sfaturi 'nesabuite'
Acum fara inhibitii.
E mai bine ca barbatii sa poarte posete si slimuri iar fetele fara de inhibitii pe chaturi si vandute carne vie in occidenturi.
In viata mai si gresim, mai sunt momente in care ne pare sau putem si repara.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info