Texte

"Soarele sari de linia orizontului si o lumina sclipitoare umplu natura somnoroasa, care incearcau sa se trezeasca pentru o noua zi. Vrabiile gurese faceau salturi, de pe o creanga pe alta, scuturandu-si penele realizand niste dansuri ritmice.
Vicentiu isi lua geanta ca la un semnal de alarma, ca un sunet acut al clopotelului, anuntand inceperea orelor scolare. Da, trecuse atata timp de atunci. A ramas doar cu un reflex. Au trecut cativa ani de cand a terminat universitatea, unde si-a tocit coatele pentru a ajunge doctor.

Lua cateva carti de specialitate sub brat si privi pe ochiul geamului din hol, unde se itea lumina argintie de iunie. Il orbea. Isi aminti primul contact vizual cu Oana. Ramasese fascinat. Dar, atunci a trebuit sa plece neaparat la Bucuresti pentru studii, pentru a-si desavarsi menirea. Vicentiu era un om bland, cu trasaturi bine definite, cu o statura impozanta, crescut intr-o familie de oameni cu credinta in Dumnezeu."

..................................................................................................................................

Tanarul Vicentiu a suferit enorm, de aceea n-a plecat din oras preferand sa faca naveta. Se multumea doar sa o zareasca pe drum, cu mersul elegant, unduitor in rochiile de satin inflorate. Scrasnea din dinti la gandul ca, in acea casa de caramida rosie a avocatului Cerneschi, Oana ar sta sechestrata si opresata de niste hartii legale, buchisite de sot.
Cateva broboane se prelinsera pe fruntea-i lata si venele albastrii de la tample stateau sa plesneasca. Inima incepu sa aiba un ritm trepidant si sacadat. Se gandi ca trebuie sa rezolve si aceasta problema. Tranti usa nervos ca un avertisment al gandurilor sa se potoleasca odata, ca va descurca si aceasta problema."Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info