Vocea si parerea tinerilor cenzurata?

De la o vreme asist la un fenomen in care bineinteles se afla sub semnul multor dezinformari.
Multe persoane avizate sau mai putin spun ca vocea tinerilor este suprimata de societate si chiar ca ar fi marginalizati si nu li se ofera ocazia de a impartasi opiniile si informatiile noii generatii.
Acum ce sa zic, nu stiu cu ce sa incep si as putea sa imi spun doar parerea mea.
Din cate am observat joburile care sunt active sau deja ocupate sunt in proportie de 80% de tineri media de varsta 27 de ani, sa zic, asa la o prima vedere.
Din partea de nord a capitalei trenurile de metrou sunt pline ochi de tineri care vin de la munca, concentratia de multinatioanale sau corporatii se stie ca sunt in acea parte.
In mass media apar generatii dupa generatii de tineri. Pe multi i-am vazut, ce fac, ce au realizat, unii au plecat.
Vad ca sunt foarte multe emisiuni in care tocmai pentru a avea un program diversificat ii invita pe tinerii care au un talent, care vin cu un videoclip sau ca vin cu vreun proiect.
Am observat ca in fiecare zi vin altii si altii.
La stiri sunt prezentati diversi artisti plastici, mesteri, biciclisti, maratonisti, doctori...toti sunt foarte tineri.
Dar pana la urma porneste de fapt de la o alta suparare.
Dreptul la vot iar nu a fost deloc suprimat.
Au oportunitati de intershipuri, au cu totul alte posibilitati fata de generatiile vechi si prin prisma informatiilor cat si prin prisma financiara, alta decat perioada neagra.
Mai ales ca angajatorii vor angajati pana in 30 de ani. Deci a scazut cu mult media de varsta.
Uneori chiar unii dintre parinti si-au exprimat aceasta parere cum ca tinerii lor nu sunt indeajuns de bagati in seama. Nu stiu de ce cred acest lucru. Ar trebui probabil sa isi cunoasca mai mult copilul. Ce sa zic?
Vedem ca in ziua de azi nimeni numai ajuta pe nimeni si asa s-a vrut. Fiecare face ce vrea, cum vrea si cum il taie capul si e pe cont propriu.
S-a creat deja un curent ceva de genul "eu nu ma bag, nu ma intereseaza" si atunci ce pretentii avem?
Aaa, ca se perpetueaza aceleasi obiceiuri pe care le-am prins si eu, ca fara a fi speciali unii oameni aveau alta sustinere, asta e o alta chestiune.
Nu mai tine de noi ceilalti, pentru ca asta am patit-o toti.
Voi ce parere aveti?

2 comentarii:

Diana spunea...

Cred ca tinerilor li se acorda exact atata libertate cat vor batranii, cat nu le deranjeaza lor interesele. Poate ca angajatii sunt in majoritate tineri dar cand unul vine cu vreo idee i se spune ceva de genul: “esti prea tanar, nu stii tu” – cam la fel se intampla si in alte domenii cand tinerii vin cu idei noi, conceptii noi etc. Atunci li se pune pumnul in gura pentru ca batranilor nu le prea place sa le fie “tulburate” interesele si, in concluzie, tinerii nu sunt bagati in seama – cei mai multi se resemneaza.
Chiar si cei care castiga fel si fel de concursuri “de talente”… In final, isi iau premiul si trebuie sa se descurce singuri – daca pot, daca nu, se pierd… (nu toti, destui).

Personale spunea...

Eu nu am mai intalnit in firme deloc batrani in ulitmii 10 ani sau hai sa le zicem oameni in varsta, dar oricum batran inseamna sa fie deja la pensie un om de dupa 60-65 de ani.
Poate te referi la ceva institutii de stat, poate acolo, si astea pentru mine sunt deja scoase din ecuatie.
Cu toate ca in aparatele de stat s-au tot facut angajari si scot la concurs an de an si tot dintre tineri alesi
Sunt o gramada de firme si multinationale destinate exclusiv lor.
Nu stiu ce intelegi prin varsta de batran.
De exemplu, peste 35 de ani nici nu ai ce cauta in Bucuresti sa te prezinti la un interviu.
Sincer, deci nu stiu la ce te referi.
Sunt Seniori Manageri la 40 de ani maxim si acestia au avut posibilitatea intotdeauna de posturi mari pornind de la primul job :)
Deci, despre ce vorbim?
Nu stiu la ce batrani te referi.
In Bucuresti sunt numai si numai tineri. Si exista mereu oferte tot pentru ei deoarece ies generatii dupa generatii si vin si din provincie.
Nu stiu daca ai dimensiunea locurilor de munca de acum in Bucuresti.
Sunt si oameni activi seniori care detin proprietati importante, trusturi, actiuni, parteneriate...ehe acolo chiar nici nu am ce sa comentez si sunt un om prea obisnuit, nesemnificativ ca sa imi dau eu cu parerea

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info