Cat este de reala calitatea vietii vs marketizare

Lumea se schimba, valorile la fel.
Nu imi place in schimb in momentele in care se face o publicitate falsa asupra a ceea ce inseamna fericirea si cu ce o asociaza specialistii in marketing din ziua de azi mai ales unei tari paupere.
Este mare lucru sa ai stapanirea de sine si de a delimita ceea ce se poate si poti, si ceea ce se arata ca ai putea. 
Dupa noii manageri ai tursimului ar trebui sa-ti faci credite dupa credite pentru a pleca la mare sau cei din domeniul comertului credite pentru a te indemna sa cumperi si ce nu ai nevoie. Aici e aici ca se lucreaza foarte mult pe psihologia clientului a oamenilor care nu au avut si uite vezi Doamne ce ocazie ai acum sa pleci instant acolo unde ai visat dintotdeauna.
Din pacate si prietenii nostri pica in capcane de gen sau iti spun ca este really true sa iti traiesti viata la maxim chiar daca ti-ai pierde si casa.
In Bucuresti dupa reclame si  cum pare ca ar trebui  sa fii  zici ca e un adevarat Beverly Hills, in schimb vad ca si dintre vedete unele isi castiga greu painea si alearga de colo-colo neratand nici o reclama macar, asta pentru ca intr-adevar banul se castiga foarte greu, iar cei din firmele mari care sunt platiti bine si au performante sunt tinuti in firme atat cat rezista, cand nu mai pot sau simt si ei ca ar trebui sa aiba un job high-level li se spune foarte frumos ca nu au performat intr-atat sau daca reusesc sa il obtina au sanse mari sa clacheze dupa care, ce credeti ca se intampla? Pai sunt atatea generatii de absolventi nu e nici o problema daca pleci, desi pana atunci firma nu putea fara tine nici macar in weekend.
In fine cam asa stau lucrurile. Pe urma ii vezi la televizor ca au dat viata de oras pentru linistea casutei din padure. Bine ca au putut si asa.
Insa e mare lucru sa fii cu capul pe umeri intr-o lume plina de tentatii si promisiuni, ca doar mapamondul a tot nascocit atatea povesti cu milionari.
Mare lucru e sa stii ce ai si ce poti si pana la urma ce mai poti sa faci intr-o tara in care ofertele oneste de munca sunt din ce in ce mai putine. Sa ne uitam mai mult in jurul nostru si sa vedem cum sunt oamenii de pe strada. Sa vedem ce moda mai este pe strazile din Bucuresti. 
Doar moda la masini de lux, asta da pot sa zic ca o vad mereu, nu stiu de unde, ce si cum, dar exista acest fenomen.
E foarte usor sa ii trantesti cuiva ca nu vrea sa munceasca. Pai, nu vedeti ca au spus asta inca de dupa '90 si ceva? Ca romanii nu vor sa munceasca ca mai apoi sa plece cu milioanele din tara. 
Asa ca de finish fiecare bineinteles ca face ce vrea si doreste si cum ii e mai bine.
Ce parere aveti despre calitatea vietii la noi in tara?

2 comentarii:

coco spunea...

parere? pai am cam pierdut speranta sa se mai repare ceva...ma dezamageste teribil sanatatea si coruptia!

Personale spunea...

apropo de sanatate. daca te prezinti medicului din timp se uita chioras la tine si te intreaba de unde stii tu ca ai avea nu stiu ce sau simptomele s-ar incadra in mai multe afectiuni. deci va incepe periplu. cum nu sunt fonduri trebuie sa platesti. te opintesti pe drum din aceasta cauza.
dupa care, ce credeti? cand vii cu problema acuta altul iti spune rastit: "Pai acum veniti doamna? Pana acum ce ati facut?"
dilema

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info