O parere despre videourile motivationale

Am mai regasit pe net cateva videouri dar sunt cele de gen care iti dau sfaturi si nu sunt tocmai din cele avizate.
Adica, aici ma refer la anumite indrumari excesive cum sa iti traiesti viata implinit si fericit si visul tau sa se implineasca. Ca se poate orice. 
Adica multi si-au riscat si viata experimentand o lume fantasmagorica a acestor indemnuri.
Intr-adevar orice se poate intampla si bun si rau. Totodata cei care au succes stiu ce au trebuit sa sacrifice, lucruri de ei stiute, avand secrete stiind ce decizii iau.

Insa chestii de genul nu te lua dupa altii traieste-ti viata, urmeaza-ti drumul, inseamna ca te adresezi unui public destul de debusolat, fara educatie sau cumva lunateci.
Ca nu trai viata altuia. Perfect, dar intotdeauna iei repere. Chipurile de aici vor sa sustina ca preiei controlul tu in totalitate. O chestie periculoasa pe care ii face pe unii oameni sa creada ca ei pot orice. E o dilema.
Toti cumva stim cum sa ne traim viata si ce ne dorim si de ce acceptam sau nu. Fie ca recunoaste constient sau nu.
Era o vorba populara la noi care spunea in felul urmator :"Mai, daca ala iti spune sa te arunci in put, tu te arunci?"
Adica foarte mare atentie de la cine primim sfaturi, ce videouri sharuim si chiar dintre sfaturi ar putea fi de bunacredinta insa nu se potrivesc deloc situatiei.
Unui confesor, terapeut specializat si de incredere te poti destainui si se va face un program de lucru.
Altii din afara vad cu totul altfel, insa nu suntem toti la fel. La logica am invatat si eu o chestie nici un lucru nu e identic cu altul. Asa ca n-ai de ce sa imi dai sfaturi in momentul in care nu stii cu adevarat situatia, problema sau cu atat mai mult cum o resimte si celalalt. Chiar daca tu ai vazut-o pe X ca si pe mine. Nu e asa. Nu suntem la fel.
Adica pentru unii poate parea foarte soft iar altii o iau de buna din prima.
Imaginile sunt graitoare in aceste videouri, bineinteles ca apare marea in fundal, apare si muntele, catarari, depasire de momente si de crize. E frumos si nu vreau sa deziluzionez pe nimeni, insa asta nu se face cu trei fraze, o voce graitoare si cu muzica pe fundal.
Lucrul cu tine poate fi una, viata sociala sau whatever viata economica te poate duce unde nici n-ai gandit.
Mie imi place sa cred ca orice om isi poate respecta varsta, cu neputintele si cu plusurile pe care le are.
Ca aceste videouri dau un exemplu 1(unul) la miliarde de oameni ceea ce e nesimnificativ pentru ceilalti care nu pot face ce a facut acel 1 (unu), fie ca nu au sprijin, fie ca se pierd pe parcurs, fie ca acei oameni au fost cumva monitorizati si cercetati continuu de anumite institutii. 
Dar cati oameni se pot recupera asa?
Imi amintesc de asemenea de Pistorius si de aceea de atunci imi dau seama ca nu e ok sa fortezi natura umana.
Pe aceste motive si considerente si de ce nu le accept, adica intr-un fel accept, e ca pe foarte multi ii manipuleaza astfel incat acestea devin atat de convingatoare incat renunta la tratamente de orice fel pentru orice boala, pe motivul ca daca iti impui si daca ai energie pozitiva...ti-a trecut. Clar pozitivismul ajuta, dar nu sa renunti la ceva ce se poate recupera mai tarziu cu dificultate.
Si acesta nu este un lucru ok.

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info