Cat de neputinciosi si efemeri putem fi

In momentul in care nu mai ai ganduri, in momentul in care simti ca unele persoane de langa tine pleaca, nu stii cum sa reactionezi. Poti sa cazi si sa te afunzi in ganduri, insa degeaba. Nu te ajuta nici pe tine si nici pe cei din jurul tau.
Cata putere trebuie sa ai sa infrunti realitatea! Cata putere trebuie sa ai si ti-O dea ca sa faci fata! Sa te poti gandi cu adevarat la solutii si nu centrat pe deziluziile vietii cotidiene. Viata e mai mult de atat. Noi oamenii suntem atat de neputinciosi ca parca avem increderea ca putem noi trage de viata si de oameni.
Privind cerul si norii ma uit in jurul meu in statia de troleibuz si vad oameni care forfotesc pe langa mine si nu ma intereseaza deloc. Fumez. Nici nu ma intereseaza ca voi lua vreo amenda. Taxata voi fi clar.
Ma gandeam cat de efemeri putem fi, cat de neputinciosi si ca nu putem face nimic sa oprim viata in loc.
Si atunci, ce poti face?
Te mai retragi putin si te gandesti mult mai profund si in spatele lucrurilor. Si nu poti face nimic. Nu vei vedea nimic.
Faci din cele lumesti, ce iti sta in putinta si sa te rogi sa fii cat mai mult langa cei dragi.
Cine rade si spune ca poate sa faca mai mult de atat e total depasit de situatie. Pica in derizoriu, pica in slava desarta.
Fiecare are randuiala lui chiar si in lume si fiecare are bucata lui de facut.
Cat suntem de efemeri si neputinciosi, insa totodata necredinciosi.
In rest Domnul le stie pe toate.

Un comentariu:

Laura spunea...

Uneori lucrurile se intampla asa cum sunt randuite. Nu depind foarte multe de noi.

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info