Businessul de azi - licitatii, achizitii, proiecte

Pe vremea cand am urmat cursul de manager proiect, si totusi sunt cativa ani buni de atunci, am realizat ce multe problematici implica o afacere si din cate perspective trebuie sa o privesti sau din ce puncte de vedere trebuie sa actionezi.
Atunci aparusera proiectele europene si o noua legislatie in vigoare. Pentru multi acel moment a fost o rampa de lansare sau un punct potrivit de pornire.
Insa lucrurile au avansat, piata este acerba trebuie sa te misti repede si sa fie totul pus la punct si ai nevoie cu adevarat de un sprijin profesional in genul firmelor care ofera de consultanta achizitii publice, pentru ca in aceste proiecte exista multe specificatii si sunt foarte multe „chichite”, „capcane” care ori nu iti ies, ori nu le vezi. De spus, nu ti le spune nimeni dintre prietenii din bussines.
Concurenta o simti in spate, iti dai seama ca trebuie sa fii cu un pas inainte, inaintea tuturor si sa te prezinti impecabil. Trebuie sa risti si totodata trebuie sa fii foarte pregatit. Pregatit pentru orice situatie sau chiar rezultat. Cumva previzionezi pentru ca stii ce ai facut impreuna cu lucratorii tai si, de asemenea, iti cunosti si concurenta. Insa poti avea surprize de tot felul cu de toate :)
Cat de bine ti-ai mentine pozitia pe piata tot ai nevoie de un anumit ajutor competent, care pana la urma vine in intampinarea ta si care te poate indruma cum sa faci dosare licitatii publice.
Stiu ca exista foarte multe firme care participa la tot felul de licitatii, bineinteles pe profilul tintit, si am avut chiar prietene care au lucrat pentru asa ceva.
O munca greoaie. Aceste dosare nu se fac de pe azi pe maine, chiar daca uneori timpul te preseaza.
Bineinteles, ca nu trebuie sa gresesti o litera sau un titlul pus cumva, altfel sau ambiguu.
Totul trebuie sa fie ca la carte.
Legislatia este mai stufoasa, iar in firma nu exista intotdeauna specialistii potriviti si de aceea se ingreuneaza situatiile si ai nevoie de o consultanta achizitii publice.
Trebuie sa realizezi documentatii, sa ai o evaluare de eligibilitate oferte, un suport de implementare, sa ai clarificari si pana la urma si un suport pentru consultarea pietei.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Europeana

Niciun comentariu:

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info