Malpraxis - tratament incorect

In ultima vreme auzim tot mai des in mass-media de malpraxis, care prin definitie inseamna un tratament incorect sau neglijent aplicat de un medic asupra unui pacient, care ii aduce acestuia un prejudiciu de orice natura si caruia ii provoaca un grad de afectare a capacitatii fizice sau psihice.
Este foarte bine sa cunoastem normele si modul in care ne putem apara in caz de malpraxis.
Nu e usor sa iti dai seama de actul medical in sine, ceea ce a fost bine facut sau nu, insa atunci cand normele medicale sunt incalcate cu adevarat sau flagrant o modalitate a noastra de aparare ar fi un proces in care sa dovedim ca am avut increderea ca am apelat la niste servicii care sunt obligatorii, care nu sunt neaparat garantate insa au niste norme. Au depus un juramant si acesta poate fi incalcat uneori, au si ei drepturi, insa si obligatii de care dispun si pana la urma sunt si remunerati.
Un act medical defectuos nu poate fi aparat sub ideea „ca nu avem conditii”,„acesta este sistemul sanitar!”, „acestea sunt conditiile de moment” insa pana la urma sunt salariati cu o incadrare, cu o specializare care este autentificata si certificata, in care si-au dat acordul pentru contractul de munca in care sunt stipulate atatea obligatii, atat fata de pacient cat si fata de institutie, iar in momentul in care exista un act medical reprobabil sa nu raspunzi si pentru acesta.
Totodata, vina poate fi impartita, nu poti sa acuzi numai un singur om dintr-o echipa, doar pentru ca a coordonat-o.
Intr-adevar, lumea il vede numai pe doctor, in schimb are si o echipa sau si alti factori, in care de exemplu, lipsa unei medicatii substante sau echipament, pe care institutia nu le are sau procura imediat afectand actul medical in final.
Ce-i drept sunt multe cazuri in care situatiile te depasesc ca spital de provincie.
Insa ca si medic specialist ar trebui sa preconizezi simptomele, gravitatea bolii, iar tu evaluezi situatia ca nu vei face fata si ca exista si alte optiuni chiar de urgenta. Nu poti sa pui viata in pericol a oamenilor, asa cum am spus mai sus din cauza sistemului. Actiunea de urgenta ar fi transportarea victimelor in timp util, pot fi secunde minute de intarziere in care ai pierdut pacientul pentru ca nu ai luat o decizie corecta. Si e un act de neglijenta.
Atunci cand oamenilor le este pusa viata in pericol si nu numai, ci te va afecta pe termen lung trebuie stii ca pacient ca ai si drepturi si poti in consecinta sa iei masuri.
Ai dreptul de a fi tratat corect si echitabil, dreptul la un act medical calificat.
De aceea putem apela la avocati specializari in malpraxis care ne pot apara atat interesele cat si modul de reparare a unui rau provocat, fie ca este din imprudenta sau din varii motive, care din pacate ajung sa ne afecteze totalmente viata.
O astfel de decizie te poate ajuta sa treci si peste trauma, pentru faptul ca ti s-a facut dreptate si poti recupera din prejudicii, deoarece vei avea nevoie de ajutor si pentru faptul ca acum multe dintre cadrele medicale au o asigurare de malpraxis, deci sunt si ei in garda cu aceste situatii.

4 comentarii:

Diana spunea...

Ce prejudicii mai recupereaza omul caruia i s-a taiat piciorul sanatos si mai apoi si cel bolnav? Ce prejudicii recupereaza cel caruia i-a fost sectionat penisul?
E bine ca exista avocati specializati in materie, dar si mai bine ar fi de-ar fi examenele serioase la admiterea in facultatile de medicina, de-ar fi examene serioase (si profesorii n-ar arata indulgenta) la examenele din facultate... pentru ca prea multe greseli se fac de cei nepregatiti serios. De unele asistente medicale nu mai zic! Unele se cred medici dupa ce au facut un curs de "asistente medicale". :(
Trista realitate...

coco spunea...

sau ce prejudicii cand persoana decedeaza? am avut un caz cu nasul meu de botez!

Personale spunea...

nu stiu ce sa zic in aceste cazuri

Anonim spunea...

pai nu mai recupereaza propriu-zis prejudicial, dar daca omul care si-a pierdut piciorul si nu mai poate munci are un copil pe care nu il mai poate intretine la scoala, atunci vinovatul, fie el persoana sau spital, ar trebui obligat sa plateasca daune, inclusiv cat sa permita acelui copil sa isi termine studiile. Astfel nu plateste si copilul nevinovat greseala lor. Si tot asa. De aceea astfel de cazuri nu ar trebui lasate fara o actiune legala.

Top 25

Top25.ro

Directorul meu info